Published On: sâm, Mai 21st, 2011

Titiu Dumitriu a devenit Vinetiu’

Share This
Tags

Desi si-a luat-o peste bot pe linie politica de nu s-a vazut, in ultimele zile, Titiu Tuciuriu, cunoscut in lumea presei locale si drept Titiu Reclamagiu, s-a ridicat de jos, s-a scuturat de colb si s-a dat cel mai tare din parcare. Parcarea fiind goala, bineinteles. Din motive care ne scapa, Titiu se considera un invingator, iar daca si-a aranjat sa iasa presedinte al PDL Braila, acum are senzatia ca ocupa legitim aceasta functie si poate sa-si aranjeze orice. Spre stupoarea generala, el incearca sa se dea invingator si cand pierde, dovada “batalia” castigate in calitate de gazda prin neprezentarea oaspetelui de frunte, Emil Boc, care i-a pus-o in mana (motiunea) si l-a lasat cu ochii umezi in soare, asteptand in zadar oaspetele ales. Cu un tupeu de sahist care stie ca a pierdut, dar o face pe nebunul, fiindca nu mai poate face rocada si simte ca este pe cale sa fie aruncat din saua calului, Titiu Tuciuriu’ a devenit de-a dreptul Vinetiu’, cand a aflat (de la presa!) ca Boc nu mai vine la intalnirea cu sutele de democrat-liberali pe care ii stransese cu greu, din tot judetul. Situatia a fost de-a dreptul jenanta pentru El Lider Maximo, care se dovedea ca are una importanta minima in ochii sefului sau de partid, indiciu clar fiind faptul ca Boc n-a catadicsit macar sa-l anunte telefonic ca nu mai ajunge la Braila, fiindca mai sta cu amicii de la Galati si n-are chef sa-si strice ziua, tocmai acum, cand se simtea mai bine.  

Dupa cum ati aflat deja, Dumitriu a repurtat “succesuri” similare si la Conventia Nationala, unde n-a fost ales nimic, poate si pentru faptul ca n-a mai apucat sa candideze, fiindca a disparut subit de pe listele de candidati. Revenit la Braila, Titiu Vinetiu a iesit intr-o conferinta de presa sa povesteasca ce eroare au facut scarbele care au comentat ca “Boc a intors spatele celor din PDL Braila”, ca “premierul nu da doi bani pe democrat-liberalii braileni” si alte astfel de aberatii.

Nu, minciuni fara margini! De fapt, Boc a trecut pe la PDL Braila, insa trecerea a fost atat de rapida, ca nici nu s-a vazut, a fost cat o clipire din ochi, fiindca masina in care se afla a luat viteza exact cand a trecut pe Calea Calarasilor, prin fata sediului PDL… In trecere, Boc chiar le-a facut cu mana democrat-liberalilor, iar lui Dumitriu i-a facut cu degetul, in semn de mare apreciere. Si s-ar fi oprit, ca-si dorea tare mult sa se intalneasca macar cateva minute cu Sahistu’ lu Peste, care-l sustinea pe contracandidatul sau si pe deputatul cauciucat, care-l caracterizase pe Boc ca fiind atat de consecvent, “ca persevereaza si-n greseala”. Fatalitate, insa: fusese chemat de urgenta la Bucuresti, cu treburi grave, care nu mai suportau amanare. Titiu a dat insa asigurari presei ca Boc regreta amarnic ca n-a putut sa se opreasca in Braila si ca va veni aici in curand, intr-o vizita speciala. Poate cand o sa anunte schimbarea presedintelui PDL Braila…

Pana una-alta, Titiu umbla acum disperat dupa o functie la nivel central, fiindca la el, unul, functia creeaza organul. Daca nu are o functie de presedinte, de secretar executiv, ceva, nu se simte barbat (politic), nu-l baga nimeni in seama si se simte mic, mic si neinsemnat, senzatie pe care a mai avut-o dupa ce a fost dat afara din Galati, pe principiul “un sut in fund, un pas mai departe” … de Galati, adica la Braila. Si ca sa le arate astora din fundatura Brailei cine e seful, le-a schimbat adresele de mail pe Galati, ca sa inteleaga si ei cum se simt galatenii din cartierul Siret, la care indivizi fara Dumnezeu vor sa le faca buletin de Braila. Si ca sa vedeti cat de frustrat este, pana si adresa de mail si-a facut-o de genul presedinte@pdlgalati.ro, ca sa inteleaga din prima cel ce primeste mesaje ce persoana importanta in baga in seama. Titiule, nu mai esti presedinte PDL Galati de mult, dar nu-ti mai schimba adresa de mail pe presedinte@pdlbraila.ro , ca s-ar putea sa nu se stie! Eventual, gaseste-ti o adresa de genul tuciuriu@pdl.ro, sau reclamagiu@pdl.ro, ca astea o sa ramana la fel toata viata.

Comentarii

comentariu

About the Author

-