Published On: mie, Mai 11th, 2011

Tinerii din PDL Braila militeaza pentru conceptul de “cetatenie activa”

Share This
Tags

* ei au discutat despre implicarea in viata cetatii si exercitarea democratiei participative, in cadrul unei seminar cu tema  “Tanar politician, tanar european”

La inceputul acestei saptamani, organizatia de tineret a PDL Braila a organizat seminarul “TANAR POLITICIAN , TANAR EUROPEAN” dedicat Zilei Europei.

“Participantii au dezbatut subiecte interesante privind integrarea europeana, constientizarea apartenentei la Uniunea Europeana, cadrul in care s-a format aceasta idee de uniune si care trebuie sa fie aportul tinerilor din Uniunea Europeana la fundamentarea conceptului si la dezvoltarea lui. Cei 40 de tineri participanti au dat un caracter interactiv actiunii, motivati de importanta subiectelor dezbatute.
Concluziile trase de tinerii organizatiei PDL Braila au fost cat se poate de pragmatice care au plecat de la necesitatea pregatirii ca cetateni activi si responsabili ai acestei comunitati pana la implicarea in actul decizional comunitar.

<<Noi trebuie sa fim stimulati un dorinta noastra de implicare in viata cetatii si in exercitarea democratiei participative si e de dorit ca tinerii sa fie sprijiniti pentru a participa la luarea deciziilor ce ii privesc direct.
Noi trebuie sa demonstram ca suntem constienti de rolul nostru in Europa Unita, si o putem face numai prin cetatenie activa! Implicare trup, suflet si… spirit! Schimbarea de mentalitate este esentiala in consacrarea noastra ca europeni membri ai uniunii si noi, tinerii sunt primii care trebuie sa abordam acest concepti prin prisma unei noi mentalitati, cea a apartenentei la o mare familie cosmopolita>>,  a fost mesajul desprins din discutiile provocate de tematica aleasa “, se arata intr-un comunicat dat publicitatii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-