Published On: joi, Mai 12th, 2011

Stancu astepta de la DSP sa nu-i puna bete in roate, referitor la acreditarea Spitalului Judetean

Share This
Tags

* presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, crede ca este cazul ca seful Direciei de Sanatate Publica sa vada jumatatea plina a paharului si nu pe cea goala, cand evalueaza situatia unitatii amintite

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, este de parere ca Directia de Sanatate Publica ar trebui sa fie mai laxa, atunci cand este vorba despre sprijinirea Spitalului Judetean, in incercarea de a obtine acreditarea pentru o categorie cat mai buna. Stancu sustine ca si conducerea DSP ar trebui sa aprecieze eforturile care s-au facut in ultimele luni in privinta dotarii cu aparatura moderna si sa vada jumatatea plina, nu pe cea goala a paharului. Presedintele CJ admite ca mai sunt inca multe de facut pe linia indeplinirii conditiilor de acreditare la categoria II si chiar I, insa considera ca DSP ar trebui sa vina in ajutorul Spitalului Judetean, nu sa caute nod in papura: “Haideti sa nu fim mai catolici decat Papa, atunci cand luam decizii in interesul comunitatii si populatiei Brailei. Noi, CJ, nu ne-am propus sa dam 6 miloane de euro pe doua aparate de imagistica, pentru ca sa facem o poza cu ele. Au inceput sa vina la Spitalul Judetean si colegii nostri de pe langa Braila, pentru ca sunt aparate mai noi, au rezolutie mai buna si deja au inceput sa vina aici sa faca aceste expuneri, pentru a constata daca un pacient are sau nu boala respectiva.

Eu va asigur ca totul este legat de un diagnostic corect si de o interventie foarte punctuala si avem medicii care stiu sa umble cu aceste aparate noi, asa cum vom avea si personalul pregatit pentru aparatura care urmeaza sa vina. Dar sa ajungem sa le dam drumul si o sa se califice ei, ba chiar o sa mai aducem si medici tineri. Ati vazut ca exista proiectul pentru o Ordonanta de Urgenta care este legata de stimularea cadrelor medicale, ce este o initiativa a Brailei si atunci cand vom putea sa dam doua, trei miliarde de lei vechi pentru stimularea cadrelor medicale, o sa avem si doctori foarte buni. Eu cred ca si astazi avem doctori foarte buni la Spitalul Judetean”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-