Published On: lun, Mai 9th, 2011

Spitalul de Obstetrica – Ginecologie va deveni sectie a Spitalului Judetean

Share This
Tags

* deocamdata, nu se considera necesara si comasarea Spitalului de Psihiatrie si a celui de Pneumoftiziologie cu Judeteanul * decizia a fost luata deja si in cateva zile, se va  vota in plenul Consiliului Judetean 

Dupa luni de zile in care s-a discutat si s-a speculat despre posibila comasare a spitalelor brailene, autoritatile locale au luat, in sfarsit, o decizie. Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, a anuntat ca dupa ce s-au facut o serie de analize, s-a ajuns la concluzia ca este suficient sa fie unite Spitalul Judetean si cel de Obstetrica-Ginecologie, iar Spitalul de Pneumoftiziologie si cel de Psihiatrie vor ramane la statutul lor actual: “Se va uni Spitalul Judetean cu Obstetrica- Ginecologia, motivul fiind ca pentru categoria I si a II-a, trebuie sa avem sectii de Obstetrica si Ginecologie. S-a discutat zilele acestea mai mult, s-a predat documentatia la Directia de Sanatate Publica si se va proceda la comasare, sigur, cu supararile de rigoare, ca e destul de greu sa nu mai fii director. Probabil ca saptamana aceasta o sa intram cu acest proiect de hotarare in Consiliu, daca obtinem aprobarea Ministerului Sanatatii.

Eu cred ca doar “durerile omenesti” se vor intampla acum, cu comasarea; in rest, nu ca nu mai avem probleme deloc, avem probleme tot timpul, dar suntem pe o zona buna. Ne dorim foarte mult sa avem o colaborare cu Universitatea de Medicina din Galati, nu stiu cat de sus este ea, ca si nivel, la nivel national, dar oricum, aceasta poate sa ne ajute, creand o baza de practica a studentilor, cel putin a studentilor din Braila care sunt acolo si pot veni sa faca practica la noi, la Spitalul Judetean”.

Intrebat cum raspunde pesimismului doctorului Bogdan Minescu (PNL), ce este de parere ca deocamdata, multe dintre proiectele lui Stancu sunt doar pe hartie si deci, comasarea spitalelor nu este inca oportuna, presedintele CJ a raspuns: “Intotdeauna exista orice ce fel de posibilitate, una este ceea ce ceri si alta este ceea ce ti se da. Eu am obligatia sa lupt ca sa duc la bun sfarsit toate aceste proiecte; daca as gandi cum gandeste doctorul Minescu, probabil ca ar trebui sa nu mai plec de acasa. Stim foarte bine normele legale privind acreditarea spitalelor, decizia este politica, pana la urma, se ia cu majoritate de voturi in CJ. Avem la Braila o singura problema majora: Obstetrica-Ginecologia sa treaca de la nivelul III, la nivelul II; avem pana la 31 decembrie atatea luni si judetul are bani ca sa creeze conditiile necesare, in cadrul Spitalului Judetean”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-