Published On: lun, Mai 23rd, 2011

Spectacol de cinci stele la Festivalul George Grigoriu

Share This
Tags

*festivalul s-a desfasurat in intervalul zilelor 20-22 mai si a fost organizat de Consiliul Judetean Braila, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Braila, Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania si de Societatea Romana de Radiodifuziune

Festivalul a luat fiinta in anul 2005 si are ca principal scop, omagierea marelui compozitor George Grigoriu. Celebrul Festival de la Braila aduce laolalta tinere talente din intreaga lume si face acelasi lucru pe care il facea si George Grigoriu si anume, promoveaza tinere talente. Inca de la prima editie evenimentul s-a bucurat de un real succes si drept dovada a devenit un eveniment de talie internationala.
Tinerele talente care au urcat pe scena Casei Tineretului din Braila, pentru a incanta publicul cu acordurile lor au varste cuprinse intre 16 si 25 de ani. Marii sau marele castigator vor parasi spectacolul cu un autoturism, marca Audi. Aspirantii la mare titlu sunt: Andrei Ciobanu, Bacau, Bernice Chitiul, Bistrita, Diana Prepelita, Ia]i: “The Gamblers” din Braila, Timea Antal din Huedin, Ruxandra Dragomir din Calarasi, Ovidu Lazar din Oradea, Minodora Dedis din Galati, Madalina Chiran din Cluj, Georgiana Rusu din Constanta, Dragos Mihai Paraschiv din Focsani, toti din Romania. Participantul din Republica Moldova: Valentin Triboi, Filipovych Miroslava, din Ucraina. Pashuk Diana, din Belarus, Vanesa Ilieva, din Bulgaria, Ott Angie, din Elvetia, Mangli Janno, din Estonia, Lola Bai, din Franta, Muqeria Khatuna, din Georgia, Antonio Marino, din Italia, Igor Mitrovic, din Macedonia, Eleanor Cassar, din Malta, Glowka Malgorzata, din Polonia.
Premiul I, este in valoare de 2.500 euro, premiul II, de 2.000 euro, premiul III, in valoare de 1.500 euro si trei mentiuni a cate 500 euro. De asemeni va fi inmanat si premiul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, in valoare de 400 euro.
Toate cele trei seri, pe parcursul carora s-a desfasurat Festivalul International de Muzica George Grigoriu au fost incarcate de emotiile participantilor si de ropotul de aplauze al spectatorilor. Amfitrionul festivalului a fost Octavian Ursulescu care nu a incetat nici o clipa sa starneasca amuzamentul publicului prin glumele sale. Primul recital al festivalului a fost dat de Marcel Pavel care a facut un show de exceptie, recitalul celei de-a doua seri a fost sustinut de cei trei tenori ai trupei Distincto impreuna cu Ianna care au uimit publicul prin complexitatea melodiilor lor. In schimb, ce-a de a treia seara care a fost si ultima a ridicat publicul in picioare.  Paula Seling impreuna cu Ovi au dat un spectaol de exceptie care a determinat publicul sa ii aplaude minute in sir, cei doi promitand ca vor reveni la Braila si ca nu vor uita acest oras niciodata, datorita primirii execptionale de care au avut parte. Organizatorii festivalului au oferit publicul spectator in fiecare pauza a festivalului, gratuit: cafea, ice-tea si apa. Toti spectatorii s-au declarat absolut incantati de organizare dar si de intreg spectacolul oferit de aspirantii la marele trofeu. Toti participantii si-au dorit sa plece acasa cu marele premiu si toti au fost castigatori, pentru ca experienta acestui minunat festival i-a facut pe toti sa ofere publicului ce au mai bun din ei. Toti au incercat sa fie fenomenali, insa doar trei au fermecat juriul si publicul, astfel incat, pe locul trei s-a clasat participanta Ucrainei- Filipovych Miroslava, pe locul al doilea s-a clasat participanta Maltei- Eleanor Cassar si cel care a castigat premiul cel mare si a facut deliciul publicului cu vocea lui a fost reprezentantul Italiei- Antonio Marino, care intr-un scurt interviu acordat reporterilor Infobraila a spus ca iubeste Romania dar in special Braila si cu aceasta ocazie, a tinut sa multumeasca presedintelui Consiliului Judetean-Gheorghe Bunea Stancu care s-a implicat pana in ultima clipa si s-a asigurat ca tot festivalul sa se desfasoare fara cusur dar si publicului spectator.

Comentarii

comentariu

About the Author

-