Published On: vin, Mai 13th, 2011

Simionescu este dezamagit ca Bodolan lanseaza un nou atac, cand razboiul cu actorii abia se mai potolise

Share This
Tags

* edilul-sef Aurel Simionescu a precizat ca Bodolan n-a mai recunoscut astazi, in fata lui, declaratiile acide din timpul conferintei de presa de ieri, in care ii facea harcea-parcea pe actori, dar si pe cei din conducerea Primariei

Dupa ce s-a lansat ieri intr-o serie de atacuri pe toata linia, sagetand angajatii teatrului, dar si Primaria, astazi, managerul teatrului, Mircea Bodolan, a dat inapoi, cand a avut confruntarea cu primarul Aurel Simionescu. Intr-o discutie cu edilul-sef, care i-a cerut lamuriri cu privire la cele aparute in presa, pe tema conferintei de presa tinute ieri de Bodolan, acesta n-a mai recunoscut cele spuse, iar elanul acuzator i-a trecut subit.

“Eu am avut azi o discutie cu domnul Bodolan si a zis ca ce a spus el nu este in presa – in sfarsit… Ei sunt plecati acum in Bulgaria, la un festival. V-am spus ca am discutat impreuna, ca saptamana viitoare sa facem acel Consiliu de Administratie si Consiliul Artistic reunit, in care sa lamurim niste lucruri. Teatrul nu este al dumnealui, este al orasului si in fata brailenilorr trebuie sa raspundem, despre modul in care se intampla lucrurile acolo. Asta i-am spus si astazi, managerul este cel care pune in aplicare niste lucruri, evident, conform contractului de managment si raspunde de ele. Aceste lucruri trebuie insa sa raspunda unor cerinte din punct de vedere administrativ siunor cerinte din punct de vedere artistic si ele trebuie sa fie combinate. Nu poate un singur om sa stie despre toate. Eu sunt primar si raspund de toate si domnul presedinte al Consiliului Judetean raspunde de toate, dar in spatele nostru este un consiliu, chiar daca se cheama Consiliul Local, sau Consiliul Judetean, este un aparat de specialitate care isi face treaba.

Teatrul Maria Filotti este o institutie locala, municipala care prezinta raport de management, aprobat in Consiliul Local Municipal”, a spus primarul, facand referire la declaratiile lui Bodolan cum ca, odata semnat contractul de management, “el nu prea mai raspunde in fata nimanui, decat in fata legii”.

Edilul-sef a facut ochii mari cand a fost rugat sa comenteze declaratia lui Bodolan cum ca, de fapt, concursul pentru ocuparea functiei de manager al teatrului nu a fost “pe bune”: “Pai l-a castigat el…”.

In ce priveste reprosurile lui Bodolan, privind faptul ca de 7 luni nu i se aproba regulamentul si organigrama si nici nu i se precizeaza de la primarie de ce acestea nu sunt puse in discutia CLM, edilul-sef a precizat:  “I-am dat un raspuns, dar nu i-am dat un raspuns in Consiliul Local. Dupa cum stiti, exista o institutie din Guvern care ne-a reglementat numarul de locuri, de posturi, pe care noi il putem avea pe intreg sistemul. Pentru a modifica numarul de posturi in momentul de fata este nevoie sa parcurgem un traseu care inseamna aprobare in Consiliul Local, transmis la Ministerul Administratiei si Internelor, ministrului, care sa valideze alt numar de personal si nu putem sa facem lucrurile astea asa; trebuie o justificare. Faptul ca cineva de la PR din teatru nu este foarte bun in lucrul asta sau faptul ca am pus fochistul la verificat biletele – care este foarte bine, nu contest lucrul asta – nu e suficient, nu pot sa ma duc cu astfel de motivatii la nivel national”.

Intrebat direct daca-l saboteaza pe managerul Bodolan, pentru ca ar fi preferat sa castige altcineva concursul, Simionescu a raspuns: “Eu am spus ca fiecare are niste optiuni, nu e nici o problema, am spus ca optiunea mea la momentul acela a fost alta. A propos de corectitudinea concursului, daca era sa punem bete in roate sau altceva, gaseam alte metode. Nu, a fost o optiune a noastra, concursul a dat altceva, el a iesit castigator si eu l-am asigurat de tot sprijinul meu in fata actorilor. Eu l-am dus in intalnirea cu actorii, in plen. Si inca o data, eu nu il sprijin pe domnul Bodolan, pe persoana Bodolan, ci pe managerul teatrului, pe cel care trebuie sa faca treaba la teatru, pentru braileni”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-