Published On: lun, Mai 30th, 2011

Si-a amputat voluntar mana pentru a o inlocui cu una bionica

Share This
Tags

*in urma unui accident de motocicleta, un austriac si-a pierdut capacitatea de a-si folosi mana dreapta si a luat decizia ca bratul sa-i fie amputat, pentru a fi inlocuit cu unul bionic

Milo in varsta de 26 de ani a suferit in copilarie un accident de motocicleta, in urma caruia a suferit leziuni la unul dintre picioare si la umarul drept. In timp, tanarul si-a recapat simturile la picorul accidentat, pe care il poate folosi normal acum, insa bratul i-a ramas afectat. Milo a apelat la medicul Oskar Aszman, pentru amputarea bratului si inlocuirea lui cu unul bionic. Noua mana are sase senzori si se fixeaza pe nervii din partea bratului inferior. Semnalele multiple pot fi citite simultan si permit pacientului sa rasuceasca si sa fixeze incheietura mainii inainte si inapoi, utilizand aceleasi semnale pe care creierul le transmite pentru o mana reala. Profesorul Oskar Aszmann prefera sa numeasca amputarea voluntara drept o “reconstructie bionica”.

Operatia a fost un succes, iar in urma acesteia cicatricile au fost eliminate. Interventia chirurgiacala a fost realizata cu ajutorul unui fierastrau pneumatic.

Vorbind de pe patul de spital, Milo a declarat ca se simte bine: “Uitandu-ma in urma, sunt fericit ca totul s-a terminat cu bine”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-