Published On: lun, Mai 23rd, 2011

Senatorul Ion Rotaru a venit suparat de la Paris

Share This
Tags

* el a participat la o reuniune internationala a parlamentarilor, insa l-a deranjat ca a fost taxat cu 40 de euro, pentru transportul de la si catre aeroport

Senatorul PSD de Braila Ion Rotaru a avut recent o experienta neplacuta la Paris, unde a participat la o intalnire oficiala a parlamentarilor din intreaga lume. Reuniunea a avut ca tema evolutia numerica a populatiei planetei pana in 2100 si efectele acesteia in domeniul demografic, alimentar, educational, dar si al egalitatii intre sexe: “Am fost la Paris, la un summit global la care au participat 67 de parlamentari din intreaga lume, pe teme privind evolutia in perspectiva a cresterii populatiei pana in anul 2100. Se estimeaza ca se va ajunge undeva la 9-10 miliarde de locuitori pe planeta si din aceasta perspectiva, s-a discutat care va fi evolutia tineretului si in mod special a femeilor, chestiuni care tin de educatie, de fondurile alocate pentru educatie, discriminare in ceea ce priveste femeie-barbat, planificare familiala. S-a mai vorbit despre masurile pe care ar trebui sa le ia guvernele, pentru a preintampina ceea ce inseamna criza alimentara si efectele care ar putea sa urmeze din aceasta cauza. Aceasta reuniune se realizeaza din doi in doi ani si a fost finalizata cu o rezolutie care este transmisa la intalnirea celor mai puternice state industrializate, pentru a da un semnal privind problemele care ar trebui tratate cu prioritate”.

Dincolo de discutiile propriu-zise, insa, Rotaru a fost socat de ceea ce el percepe ca o impolitete a gazdelor. Mai exact, senatorul a fost indignat de faptul ca organizatorii i-au taxat pe invitati cu cate 40 de euro, pentru transportul de la aeroport: “Ne-au cerut 40 de euro pentru ca ne-au dus de la aeroport si inapoi, acesti bani reprezentau transportul. Culmea ca ne-a luat la fiecare in parte, am fost doi senatori si o persoana din stafful tehnic, in conditiile in care nici nu ne-au anuntat cand ne intorceam la aeroport, puteam sa nu avem acesti bani in buzunar, puteam sa ne ducem cu taxiul si sa ne coste mai putin, din ce ne-am interesat. Eu nu am luat chitanta, pentru ca m-am revoltat, dar pot sa intru in posesia chitantei celuilalt coleg, care era de la PDL; si omul a fost revoltat. E o chestiune care nu ar trebui sa se intample. Ni s-a spus ca e o treaba unitara. Eu trag un semnal de alarma, pentru ca nu e in regula, adica Ambasada trebuie sa se ocupe, am fost o delegatie oficiala, nu ne-am dus sa ne plimbam; mai mult decat atat, toate costurile au fost suportate de cei care ne-au invitat, era doar un gest de a ne duce si aduce de la aeroport…”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-