Published On: vin, Mai 27th, 2011

Puterea vindecatoare a rugaciunii

Share This
Tags

Fenomenele mistice” cum erau denumite pana de curand, au suport stiintific dat de ultimele cercetari in domeniu. Tot mai multi cercetatori din intreaga lume, s-au axat in ultimul timp, pe experiente si cercetari specifice.

Oamenii pot sa se vindece intr-adevar in biserici, atunci cand ating sfintele moaste sau sanctuarele. Oamenii de stiinta din Petersburg au dovedit-o si au descoperit si mecanismul “material” al acestui fenomen divin.

“O rugaciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, seful Laboratorului de Neuropsihofiziologie, al Institutului de Cercetare si Dezvoltare Psihoneurologica Bekhterev, din Petersburg. “Rugaciunea nu numai ca regleaza toate procesele din organismul uman, dar ea repara si structura, grav  afectata, a constiintei”.

Profesorul Slezin a facut ceva de necrezut – a masurat puterea rugaciunii. El a inregistrat electroencefalogramele unor calugari, in timp ce se rugau si a captat un fenomen neobisnuit – “stingerea” completa a cortexului cerebral.

Aceasta stare poate fi observata numai la bebelusii de trei luni, atunci cand se afla langa mamele lor, in siguranta absoluta. Pe masura ce persoana creste, aceasta senzatie de siguranta dispare, activitatea creierului creste si acest ritm al biocurentilor cerebrali devine rar, numai in timpul somnului profund sau al rugaciunii, asa dupa cum a dovedit omul de stiinta. Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscuta “trezie usoara, in rugaciune” si a dovedit ca are o importanta vitala, pentru orice persoana.

Este un fapt cunoscut ca bolile sunt cauzate mai ales de situatii negative si afronturi care ne raman infipte in minte. In timpul rugaciunii, insa, grijile se muta pe un plan secundar – sau chiar dispar cu totul. Astfel devine posibila atat vindecarea psihica si morala, cat si cea fizica. Slujbele bisericesti ajuta si ele la ameliorarea sanatatii.

Inginera si electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicala si Biologica, a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sanatatii unor enoriasi, inainte si dupa slujba. A rezultat ca slujba in biserica normalizeaza tensiunea si valorile analizei sangelui. Se pare ca rugaciunile pot sa neutralizeze chiar si radiatiile. Se stie ca dupa explozia de la  Cernobil, instrumentele de masura pentru radiatii au aratat valori care depaseau capacitatea de masurare a instrumentului. In apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, insa, aflata la patru km de reactoare, valoarea radiatiilor era normala.

Oamenii de stiinta din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, ca apa sfintita, semnul Crucii si batutul clopotelor pot sa aiba, de asemenea, proprietati vindecatoare. De aceea, in Rusia clopotele bat intotdeauna in cursul epidemiilor. Ultrasunetele emise de clopotele care bat, omoara virusii de gripa, hepatita si tifos.

“Proteinele virusilor se incovoaie si nu mai poarta infectia”, a spus A. Malakovskaia. Semnul crucii are un efect si mai semnificativ: omoara microbii patogeni (bacilul de colon si stafilococi), nu numai in apa de la robinet, ci si in rauri si lacuri. Este chiar mai eficient decat aparatele moderne de dezinfectie cu radiatie magnetica.

Laboratorul stiintific al Institutului de Medicina Industriala si Navala a analizat apa inainte si dupa sfintire. A rezultat ca daca se citeste rugaciunea Tatal Nostru si se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentratia bacteriilor daunatoare va fi de o suta de ori mai mica. Radiatia electromagnetica da rezultate mult inferioare.

Astfel, recomandarile crestine, de a binecuvanta orice mancare sau bautura nu au numai o valoare spirituala, ci si una preventiva.
Apa sfintita nu este numai purificata, ci ea isi schimba si structura, devine inofensiva si poate sa vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale.

Spectrograful indica o densitate optica mai mare a apei sfintite – ca si cum aceasta ar fi inteles sensul rugaciunilor si l-ar fi pastrat. Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca. Singura limita este ca ii vindeca numai pe cei credinciosi.

Apa “distinge” nivelul de credinta al oamenilor”, spune A. Malenkovskaia. Atunci cand un preot sfinteste apa, densitatea optica este de 2,5 ori mai mare, atunci cand sfintirea este efectuata de o persoana credincioasa laica, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat si necredincios, fara cruce la gat, schimbarile au fost nesemnificative.

De fapt, dupa cum se va vedea, au fost capabili sa masoare unele efecte, dovedind, cu mijloacele stiintifice actuale, ceea ce Sfintii Parinti stiu, prin experienta, de 2000 de ani, dar “mecanismul”, fiind divin, nu poate fi explicat in termeni omenesti. Aceasta putere vindecatoare pe plan fizic, moral si spiritual, a rugaciunii Tatal Nostru – si a rugaciunii, in general, spusa cu credinta – am vazut-o cu ochii mei, in programul 12 Pasi pentru Alcoolici Anonimi si Al-Anon (pentru familii afectate de alcoolism).
Oameni care erau la un pas de moarte sau pacienti in spitale de boli mentale au suferit transformari miraculoase. Nu numai ca le-a disparut obsesia alcoolului, dar au ajuns sa aiba o sanatate perfecta. Pentru a-si mentine aceasta stare, ei continua sa se roage, sa practice cei 12 Pasi si sa se abtina de la orice substanta cu proprietati psihotrope – inclusiv uneori anestezia la dentist. In cartea sa “Doisprezece Pasi de Transformare” (Twelve Steps of Transformation), Parintele Ortodox Melethios Weber explica bazele ortodoxe ale programului, care are efecte pozitive si asupra neortodocsilor, cu conditia sa aiba credinta in Dumnezeu.

“Sa fie azi pace inlauntru tau. Ai incredere ca esti acolo unde este locul tau, unde e nevoie de tine. Nu uita de posibilitatile infinite care se nasc din credinta in tine si in ceilalti. Foloseste darurile pe care le primesti, care iti sunt date si da in continuare altora, dragostea pe care o primesti. Fii multumit(a) de felul in care esti tu, asa cum esti. Lasa aceasta intelepciune sa patrunda adanc, pana in maduva oaselor si daruieste-i sufletului tau, cantec, muzica, dans, rugaciune si libertatea de a iubi. Asta exista pentru noi toti”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-