Published On: lun, Mai 2nd, 2011

Proiect de exceptie in comuna Gradistea

Share This
Tags

* Etapele de lucrari corespund intocmai graficului de desfasurare al acestora. Ritmul de executie este vizibil de observat, de la o zi la alta *  Modul in care se lucreaza este la inaltime, atat din punct de vedere calitativ, cat si cantitativ

In comuna Gradistea, din judetul Braila se desfasoara proiectul EXTINDERE ŞI REABILITARE ŞCOALA CU CLASELE I- VIII „EMIL DRĂGAN”, COMUNA GRĂDIŞTEA, JUDEŢUL BRĂILA; Programul Operaţional Regional 2007- 2013; Axa prioritară 3- „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”; DOMENIUL DE INTERVENŢIE, Domeniul major de intervenţie 3. 4- „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”; REGIO, Programul Operaţional Regional Sud- Est, Iniţiativă locală. Dezvoltare regională.

Din discutiile purtate cu responsabilul tehnic, aflam ca proiectul mai sus mentionat este popularizat la maximum catre elevii scolii. In prima faza au inceput a se desfasura activitati de vizita in teren a elevilor de gimnaziu astfel: fiecare clasa insotita de diriginte se deplaseaza din satul Ibrianu (locatia unde sunt actualmente mutati elevii de gimnaziu) la Gradistea , cu microbuzul scolar. Ajunsi la fata locului elevii sunt informati de catre responsabilul tehnic, despre implementarea si derularea proiectului. Acestia afla si despre noua structura a spatiului destinat actului instructiv- educativ si anume: despre existenta salilor de clasa, a unei biblioteci, a 2 laboratoare: unul de informatica si celalalt mixt de fizica- chimie- biologie. Salile de clasa si laboratoarele vor fi dotate si utilate conform standardelor europene in vigoare. Elevii s- au aratat extrem de incantati de informatiile primite si da faptul ca vor beneficia de spatii de invatare conforme si de o dotare net superioara fata de cea existenta. Elevii de gimnaziu vor fi informati lunar, prin vizite, la fata locului despre modul in care avanseaza lucrarile. Pe viitor astfel de activitati de informare vor continua si la elevii de la invatamantul primar, cat si la prescolari.

In prezent, spatiul cladirii reabilitate este in grafic, lucrandu-se in acest moment la acoperis. La partea de extindere se lucreaza, la acest moment, la partea de finisare- placa, urmand ca in termen de aproximativ 20 zile, sa se inceapa lucrul la acoperis.

Am aflat de la responsabilul tehnic, ca in urma discutiilor purtate cu ceilalti membri ai echipei de proiect, cu dirigintele de santier si cu constructorul a reiesit ca platile au fost facute la zi, iar colaborarea cu finantatorul a fost una excelenta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-