Published On: lun, Mai 23rd, 2011

Programul national de modernizare a drumurilor este “mita electorala anticipata”

Share This
Tags

* o spune consilierul municipal  liberal Petrica Popa

Consilierul municipal liberal Petrica Popa este convins ca Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii, lansat cu surle si trambite de guvernanti, este de fapt o modalitate de alimentare cu bani  a firmelor clientilor politici ai PDL, inainte de campanile electorale din 2012. Popa considera ca programul a debutat inca din acest an, pentru ca sa se poata strange din timp banii necesari pentru activitatile de campanie:  “As dori sa va aduc in atentie problema celor 10.000 de kilometri de drumuri, ce vor fi reabilitate prin Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii. In acest fel, Guvernul Boc doreste sa isi puna la dispozitie cat mai multe voturi. Cum? Foarte simplu: ei fiind gospodari, stiu ca banii trebuie stransi din timp pentru campania electorala, iar scenariul este destul de simplu: banii se aloca numai comunelor si primarilor PDL, urmand ca, bineinteles, licitatiile sa fie castigate de oameni care au o anumita afinitate fata de Partidul Democrat Liberal si bineinteles, care vor avea grija sa subventioneze campaniile electorale din 2012. Noi, Braila, nu avem – ca alt mare oras, ca alt mare municipiu – nu avem sansa sa fi avut prim-ministru, nu avem sansa ca sa avem oameni bine implicati in partidul de guvernamant, Partidul Democrat Liberal si se vad si rezultatele. Probabil ca li s-a promis ceva primarilor PDL din comunele judetului Braila, dar eu consider ca acest mod de a face politica si administratie in Romania este total defectuos. In primul rand, se vede clar ca este vorba de mita electorala anticipata si in al doilea rand, sunt foarte multi cetateni ai acestei tari, ai acestui judet, ai acestui municipiu care nu au nici o problema cu nici un partid, nici de stanga, nici de dreapta, nici de mijloc, sunt simpli romani si atunci ce vina au acesti cetateni, ca nu sunt membrii PDL, de ce nu au si ei dreptul la confort, la civilizatie ca aceia care sunt membri PDL?”

Amintim ca programul privind modernizarea a 10.000 km de drumuri judetene si de interes local, lansat de Guvernul Boc, se refera la investitii in infrastructura de interes local in valoare de 4 miliarde de euro, pe componentele gestionate de Ministerul Dezvoltarii si de aproape un miliard de euro, pe componentele gestionate de Ministerul Mediului.

Cand spune ca noi, la Braila “nu avem sansa ca sa avem oameni bine implicati in partidul de guvernamant, Partidul Democrat Liberal”, Popa sugereaza ceea ce multi politicieni locali cred: ca seful PDL Braila, Constantin Dumitriu, nu are nici pe departe atata influenta la nivel central, pe cat ii place sa se laude.

Comentarii

comentariu

About the Author

-