Published On: mie, Mai 4th, 2011

Primarul s-a razgandit: spatiile pentru terase de pe Faleza Dunarii vor fi scoase la licitatie!

Share This
Tags

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, s-a razgandit in privinta modului de inchiriere a amplasamentelor pentru terasele de alimentatie publica ce vor fi deschise in aceasta vara pe faleza, in Parcul Monument si in Gradina Publica. Daca in urma cu cateva zile, Simionescu anuntase ca spatiile respective se vor inchiria fara licitatie, pe principiul “primul venit, primul servit”, mai nou, acesta s-a razgandit si a initiat un proiect de hotarare prin care se prevede ca inchirierea se va face prin licitatie.

Dupa cum va informam in urma cu cateva ore, proiectul a fost discutat si aprobat astazi in plenul Consiliului Local Municipal. Primarul municipiului, Aurel Simionescu, si-a explicat in fata consilierilor schimbarea de viziune: “Anul trecut, cand, urmare a aprobarii Consiliului Local, am scos la inchiriere astfel de terase pe principiul “primul venit, primul servit”, au existat discutii, ca de ce X a luat intr-un loc, ca de ce Y nu a mai avut loc, ca de ce primul servit, etc, etc. Si atunci, ca sa inchidem acest subiect, propunerea a fost ca acele amplasamente – si eventual, daca vor fi si altele – sa le scoatem la licitatie, pornind de la sumele de anul trecut, ca sa nu mai avem vorbe ca X a luat inaintea lui Y si unul e mai protejat decat altul. Asta a fost logica,  urmare a discutiilor pe care le-am avut cu multi dintre dumneavoastra si chiar si a unor semnale din presa, la un anumit moment”.

Consilierul municipal PSD Sorin Bosneag a observat ca pe faleza inca sunt constructii asa-zis temporare, foste terase abandonate, care ar trebui sa dispara, daca nu sunt amenajate corespunzator: “S-a facut un studiu de caz, o analiza a modului de exploatare a teraselor si a celor existente la momentul acesta, iar eu am constatat ca sunt intr-o stare de semi-faliment, adica sunt multe facute, abandonate si noi dam autorizatii altora. Atunci hai sa-i obligam pe aceia care au abandonat terasele sa le desfiinteze, pentru ca aspectul lasa mult de dorit!”.

Simionescu a fost de parere ca daca din terasele respective nu se scot prea multi bani, iar afacerea e in faliment, este problema proprietarului, nu a Consiliului Local: “Haideti sa vedem cum arata, ce se intampla din punctul asta de vedere, daca proprietarul vrea sa o mentina deschisa asa cum e, in faliment, e un subiect, dar trebuie sa o mentina intr-o stare care arata corespunzator spatiului respectiv si sa isi desfasoare activitatea”.

Consilierul liberal Vasile Varga a avut si el o observatie: “Domnule primar, v-am rugat sa le scoateti la licitatie mai din timp, pentru ca sunt unele la care le-ati dat autorizatie si functioneaza si iarna, intr-un regim in care aceste terase inchiriate nu le aduc niciun beneficiu proprietarilor, iar acum, cei care vin si fac o investitie minora timp de trei luni, vor avea alte beneficii. Nu mi se pare corect sa functioneze  pe o perioada asa de scurta, ele trebuiau deja sa existe pe malul Dunarii. Anul viitor, sa le scoateti din timp, iar in cazul celor care arata intr-o stare jalnica, parerea mea personala este ca n-ar mai trebui sa le reinoiti aceste contracte proprietarilor”.

Amintim ca schimbarea de opinie a primarului  vine la cateva zile dupa ce presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, sustinuse ca ar fi de preferat sa se procedeze la organizarea de licitatii si sa se renunte la principiul “primul venit, primul servit”. Presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, n-a fost de acord cu aprobarea de spatii pentru terase pe principiul “primul venit, primul servit”, cum voia edilul-sef, pe motiv ca lasa loc de discutii si controverse: “Orice lucru care nu se intampla in trasparenta este un lucru discutabil. Nu poti sa multumesti pe toata lumea, indiferent ce ai face si atunci scoti la licitatie, fiecare liciteaza unde vrea, intr-o parte o sa fie 7 lei/mp, in alta, poate sa fie numai 1 leu/mp, depinde de pozitia amplasamentului si de interesul participantilor la licitaie. Dar sa mergem la modul ca sa-i multumim pe toti… s-a cam trecut de etapa aia. Nu poate sa fie bine pentru toata lumea, nu are cum, sa fie bine si sa fim cu totii impreuna”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-