Published On: vin, Mai 13th, 2011

Patronii sunt stimulati sa angajeze elevi si studenti

Share This
Tags

AJOFM Braila reaminteste angajatorilor care incadreaza in munca elevi si studenti, pe perioada vacantelor, de faptul ca pot beneficia, la cerere, din bugetul asigurarilor pentru somaj, de un stimulent financiar lunar, egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare, pentru fiecare elev si student angajat. Diferenta dintre stimulentul financiar lunar acordat si salariul realizat se suporta de catre angajator din fonduri proprii.

„Stimulentul financiar se acorda pe o perioada maxima de 60 de zile lucratoare, intr-un an calendaristic. Beneficiaza de acest stimulent financiar angajatorii care incadreaza in munca elevi di studenti in baza: * unui contract individual de munca pe durata determinata, incheiat in conditiile legii, cu norma intreaga sau, dupa caz, cu timp partial * unui contract de munca temporara, numai daca durata misiunii de munca temporara este egala sau mai mica decat durata vacantei.

Nu beneficiaza de acest stimulent financiar angajatorii care incadreaza in munca elevi si studenti anterior datei de incepere a vacantei stabilite potrivit legii, pentru elevii si studentii respectivi.

Pentru acordarea stimulentului financiar lunar, angajatorii din judetul Braila vor incheia cu A.J.O.F.M. Braila, in termen de 30 de zile de la data angajarii elevilor si studentilor aflati in perioada vacantelor, o conventie”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii.

Informatii suplimentare se pot obtine la sediul A.J.O.F.M. Braila, din b-dul Dorobantilor, nr.603-605, parter, Biroul nr. 3.

Comentarii

comentariu

About the Author

-