Published On: mar, Mai 17th, 2011

Nu exista Centru Judetean de Glaucom la Braila, exista un Cabinet de oftalomogie, la Spitalul Judetean!

Share This
Tags

* este pozitia sefului Directiei de Sanatate Publica, Gabriel Ciochina * el sustine ca atat timp cat nu s-au obtinut autorizarile necesare pentru asa-zisul Centru de Glaucom, oficial, acesta nu exista

Denumirea “Centrului Judetean de Glaucom” inca este motiv de disputa intre presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu si seful Directiei de Sanatate Publica, Gabriel Ciochina. Centrul amintit, dotat cu aparatura de ultima generatie, care functioneaza de cateva saptamani, la care deja se fac programari pentru pacienti alte judete, a fost prezentat de autoritatile administrative sub denumirea de “Centru Judetean de Glaucom”, care este mult mai sonor decat un simplu “cabinet de oftalmologie”, mai ales daca interesul este sa i se faca promovare in intreaga regiune. Conducerea DSP nu accepta, insa, aceasta titulatura, pe motiv ca nu s-a obtinut autorizarea pentru statutul de Centru de Glaucom, asa incat oficial, nu este decat un simplu cabinet.

Directorul Ciochina si-a explicat pozitia: “Nu o sa contest necesitatea unui Centru de Glaucom, iar in momentul in care a venit solicitarea din partea Spitalului Judetean cu privire la infiintarea unui Centru de Glaucom, raspunsul l-am dat intr-un termen scurt si am spus ca sunt de acord. Conditia esentiala si legala este ca acest Centru Judetean de Glaucom, cu aceasta denumire, sa fie inclus in structura spitalului, cu avizul Ministerului Sanatatii. Ulterior, noi, ca si Directie de Sanatate Publica, putem sa dam autorizatie sanitara de functionare in ceea ce priveste un Centru de Glaucom. Ca ii spunem in momentul de fata “cabinet oftalmologic”, intr-adevar, nici nu putem sa-i spunem altfel, nici conducerea spitalului nu-i spune Centru Judetean de Glaucom, ci in conformitate cu ceea ce inseamna programul de pe Ambulatoriu, este definit ca si cabinet oftalmologic, nu am nicaieri Centru Judetean de Glaucom. Ma bucur ca CJ a trimis deja actele la minister, pentru a obtine aceasta autorizare si deocamdata, ii asteptam la noi, la DSP, cu solicitare pentru autorizatie sanitara de functionare in ce priveste Centrul Judetean de Glaucom. Aceleasi proceduri sunt valabile si pentru celalalte specialitati pe care le are in intentie CJ, noi din momentul in care discutam de clasificarea spitalelor”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-