Published On: mie, Mai 4th, 2011

Mafia din transportul privat si modernizarea drumurilor pun pe drumuri 120 de persoane, din cei 476 angajati ai societatii Braicar

Share This
Tags

* este concluzia la care au ajuns consilierii municipali * persoanele trimise in somaj vor beneficia de salarii compensatorii timp de maximum 24 de luni * culmea, modernizarea Bulevardului Dorobantilor si a strazii Calea Calarasilor este unul dintre motivele invocate de consilierii municipali pentru concedierea oamenilor

Situatia de la SC Braicar SA Braila este dramatica. Acest lucru reiese dintr-un raport al Consiliul de Admnistratie al societatii, prezentat astazi in plenul Consiliului Local Municipal. In baza acestui raport si avand in vedere si programul de restructurare propus de conducerea Braicar SA, astazi s-a luat decizia ca peste o suta de persoane angajate in cadrul societatii sa fie concediate. Documentul, semnat de catre consilierii municipali Nicusor Necula, Sorin Bosneag, Vasile Broasca, Daniel Mitrofan si Alexandru Coada, arata ca doar concedierea a 120 de angajati mai poate salva societatea de la faliment. “Declinul economic a acestei societati este cauzat pe de o parte de strea economica precara a comunitatii brailene, stare care continua asa se degradeze de la o zi la alta, iar pe de alta parte de existenta unei concurente neloiale practicate de transportatorii particulari, care duce la diminuarea inevitabila a numarului de calatori si implicit a veniturilor”, se arata in raportul intocmit de consilieri.

Nu numai mafia din transporturi este invocata de catre consilierii care au intocmit raportul care a stat la baza concedierilor de la Braicar SA, dar si modernizarile care se desfasoara la Bulevardul Dorobantilor, Calea Calarasilor sau Calea Galati. “Urmare a organizarii lucrarilor se constata o suprapunere a acestora, ceea ce va avea un impact negativ important asupra societatii si de asemenea, asupra numarului de personal necesar a fi in activitate. Sunt necesare si obligatorii masuri de reorganizare a activitatii in aceasta perioada. (…) Prin aplicarea acestor masuri, urmeaza a fi disponibilizati 120 de salariati, care vor beneficia de formele legale de protectie sociala. In acest fel, personalul salariat al societatii se va reduce de la 476 de salariati, la 356 de salariati”, au scris consilierii in raport.

In perioada urmatoare, conducerea Braicar, impreuna cu sindicatul, va intocmi lista nominala a persoanelor disponibilizate si va da preavizele, astfel incat la mijlocul lunii iunie, cele 120 de persoane vizate vor intra efectiv in somaj.  

Comentarii

comentariu

About the Author

-