Published On: mar, Mai 17th, 2011

Marţi si vineri, zile cu multe ceasuri rele pentru şoferii brăileni

Share This
Tags

* cele mai multe accidente rutiere, în primele 4 luni ale anului, s-au întâmplat marţea şi vinerea

În primele 4 luni ale anului în curs, poliţiştii Serviciului Rutier au efectuat cercetarea la faţa locului în 31 de accidente rutiere grave, soldate cu 28 de răniţi grav şi 5 persoane care nu au supravieţuit, comparativ cu aceeaşi periaoadă a anului 2010, când au avut loc un număr de 33 de accidente rutiere soldate cu 8 morţi şi 34 de răniţi grav.

Din totalul accidentelor produse, 14 au fost în municipiu, fiind înregistrate 11 victime accidentate grav şi 3 decedaţi şi 17 în judeţ, soldate cu 17 accidentaţi grav şi 2 morţi.

„Cauzele frecvente care au dus la producerea evenimentelor rutiere au fost conducerea imprudentă, fiind produse 5 accidente grave, în care au fost 5 răniţi grav şi un decedat, traversarea neregulamentară a pietonilor, pe acest fond fiind 5 accidente grave cu 5 persoane rănite grav, şi neacordarea priorităţii pietonilor care au traversat regulamentar, care a generat 4 accidente în urma cărora a decedat o persoană şi au fost rănire grav 3.

Şoferii autovehiculelor care au cauzat accidentele au fost 21 brăileni şi 10 aflaţi în tranzit. De asemenea, dintre conducătorii auto care au provocat accidentele sunt 20 amatori, 8 profesionişti, un mopedist, un biciclist şi un conducător de atelaj hipo.

Cele mai multe accidente rutiere grave s-au produs în zilele de marţi (7 accidente cu 7 persoane rănite grav şi un decedat) şi vineri (7 accidente cu 8 răniţi grav).

Cu preponderenţă, accidentele au fost înregistrate în intervalul orar 6.00-12.00 (11 accidente soldate cu 12 răniţi grav) şi 12.00-18.00 (11 accidente cu 10 persoane vătămate corporal grav şi doi decedaţi).

Pentru prevenirea acestor evenimente, poliţiştii brăileni revin cu următoarele recomandări adresate conducătorilor auto:

- să adapteze viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic;

- să păstreze în mers distanţe suficiente faţă de celelalte autovehicule din trafic, pentru a putea opri în condiţii depline de siguranţă, atunci când se impune;

- să sporească atenţia şi să se asigure suficient la efectuarea manevrelor de depăşire şi în apropiere de trecerile pentru pietoni;

- să folosească luminile din dotarea autoturismelor, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă;

- să respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule;

- să folosească centura de siguranţă care poate salva viaţa în caz de accident;

- să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice;

- să nu conducă în condiţii de oboseală;

- să oprească din când în când, pe parcursul traseului de maxim 300 de km, pentru destindere şi refacere a forţelor;

- să acorde un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulează, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune”, se arată într-un comunicat dat publicităţii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-