Published On: mar, Mai 17th, 2011

Managerul teatrului ii considera “niste victime” pe subordonatii sai

Share This
Tags

* Mircea Bodolan are senzatia ca toti contestatarii sai au o viziune gresita, care le-a fost indusa de-a lungul timpului si de care nu pot scapa * el accepta opiniile lor ca “puncte de vedere”, dar nu considera ca au dreptate 

Managerul teatrului “Maria Filotti”, Mircea Bodolan, spune ca se astepta la reactii acide din partea subordonatilor sai, dupa declaratiile critice pe care le-a facut zilele trecute. El se declara insa “mahnit” ca toti contestatarii sai reclama, printre altele, lipsa de dialog, in conditiile in care, spune el, personal, a incercat sa comunice cu acestia, insa a fost respins sistematic: “Mi se pare firesc sa reactioneze asa. Ce nu este firesc si ma mahneste pe mine este ca in continuare refuza cu obstinatie ce am vrut eu, de fapt. Ce ma mahneste e ca ma acuza ca nu as fi vrut sa port un dialog, ori taman cu cei care sunt mai vehementi si care au fost in decursul anilor – nu numai cu mine la fel de vehementi cu oricine a fost manager aici -, tocmai ei nu recunosc ca chiar cu ei, simtind ostilitatea lor – justificata probabil din punctul lor de vedere, eu nu am inteles justificarea – din prima zi in care am pus piciorul in teatru ca manager. Eu am provocat – un cunoscut al meu la vremea aia si mi-l doresc de prieten, din lumea presei, m-a sfatuit, cunoscand foarte bine si avand incredere in parerea lui, cunoscand foarte bine lumea teatrului, m-a sfatuit sa am o discutie cu ei, barbateasca, frumoasa, deschisa, ca sa ma fac inteles, pentru ca se pare ca e o lipsa de comunicare -, am provocat o discutie, lucru care s-a intamplat foarte curand dupa ce am venit ca manager in teatru si asa cum va spun voua acum, ce proiecte avem, ce intentionez sa fac, asa le-am spus si lor. Deci nici pomeneala sa fi refuzat eu, nu am acuzat, eu nu am acuzat pe nimeni, eu am constatat, de nenumarate ori, eu am subliniat urmatorul lucru: aveti cuvantul meu de onoare ca eu in continuare ii consider niste victime, pentru ca oamenii astia, au fost usor, usor indreptati pe aceasta directie, dusi in acest peisaj, iar de pe pozitia lor, asa se vad lucrurile, cum le spun ei, de la ei asa se vede, pentru ca nicio clipa, nicio clipa nu au avut nici cea mai mica intentie sa vada cum se vad si de la mine, sau sa incerce, sa vina sa ma intrebe. Repet, toate tentativele de dialog au fost de la mine catre ei, nu invers. Niciodata, in sapte – opt luni, de cand sunt managerul teatrului nu s-a intamplat sa mi se solicite ceva de vreunul dintre ei, indiferent ca era o chestiune profesionala sau era o chestiune personala si sa nu capete o rezolvare favorabila.

Pana acum, tot ce au trimis acesti oameni la redactie ca puncte de vedere, o iau asa, ca efect al declaratiilor mele din conferinta de presa anterioara. Erau puncte de vedere valabile de cand am pus piciorul in teatru, care mocneau, care se vehiculau intr-un cerc restrans, care ii dezorientau si pe altii din afara celor care au semnat de data asta. Si-au expus punctul de vedere si le cunosc pozitia si stiu care le este pasul”.

Amintim ca, in urma declaratiilor lui Bodolan, care-si critica dur subordonatii, mare parte din personalul teatrului a anuntat public ca nu vede cale de intoarcere, in conflictul creat de ceva timp si singura solutie de rezolvare a situatiei este demisia managerului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-