Published On: joi, Mai 5th, 2011

La finele anului trecut, in Braila erau autorizate circa 650 de taximetre

Share This
Tags

* dintre acestea, 633 erau pentru transport persoane si  18, pentru transport marfa

Serviciul de Transport Public Local de Calatori si Administrare Portuara Braila a autorizat anul trecut un numar de 97 taxiuri, ajungandu-se la 31 decembrie 2010 la un numar total de 633 autorizatii taxi transport persoane si 18 autorizatii taxi transport marfa. Potrivit unui raport al primarului municipiului, Aurel Simionescu, pe parcursul anului au fost retrase si anulate la cerere, sau din cauza nerespectarii prevederilor contractuale, un numar de 91 autorizatii taxi transport persoane si marfa. Au fost eliberate 25 de certificate de inregistrare utilaje lente, ajungandu-se la 31decembrie 2010 un numar total de 340 utilaje inregistrate. Pe parcursul anului s-au emis dispozitii de anulare pentru un numar de 60 certificate de inregistrare, ca urmare a solicitarii societatilor care detineau utilajele respective. De asemenea, au fost inregistrate un numar de 368 mopede, ajungandu-se la sarsitul anului 2010 la un numar total de 2.843 certificate de inregistrare mopede. In cursul anului au fost anulate prin dispozitii ale Primarului Municipiului Braila 165 certificate de inregistrare, la solicitarile detinatorilor de mopede.

Cat priveste activitatea portuara a serviciului, aceasta “a fost axata pe completarea documentelor serviciului cu responsabilitatea portuara, pregatirea documentatiei pentru autorizarea acestuia. S-a completat dotarea navei Lacu Sarat si a salupei Grindeni cu materialele auxiliare strict obligatorii (veste de salvare, instrictoare de bord, parame, etc.). O activitate importanta a constituit-o stabilirea masurilor in vederea indeplinirii prevederilor Bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2010. Au fost prevazute venituri in valoare de 1.310.600 lei, realizand un total de 1.390.166 lei, iar la capitolul cheltuieli, din 1.310.600 lei planificat, au fost efectuate cheltuieli in valoare de 1.023.107 lei. Obligatiile stabilite prin Hotarare de Consiliul Local, privind virarea a 50% din incasari, s-au ridicat la suma de 220.339 lei, cu aproape 200.000 mai putin, datorita restantelor acumulate de SC Aventin Trade SRL si SC TCF Imex SRL, impotriva carora s-a inaintat actiune in instanta, de recuperare a debitelor si a penalitatilor”.

Serviciul de Transport Public Local de Calatori si Administrare Portuara si-a programat ca obiectiv principal pentru anul 2011 realizarea unui studiu de trafic general la nivelul municipiului Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-