Published On: mar, Mai 10th, 2011

Judecatoria Insuratei a fost scoasa din nou de pe lista celor care vor fi desfiintate

Share This
Tags

* senatorii din Comisia Juridica au aprobat astazi amendamentul propus de senatorul de Braila Ion Rotaru, privind salvarea instantei amintite

Comisia Juridica a Senatului a luat astazi in discutie proiectul de lege privind desfiintarea unor instante judecatoresti. Senatorii au aprobat, printre altele, scoaterea de pe lista judecatoriilor propuse spre desfiintare pe cea din Insuratei, in urma amendamentului depus de senatorul PSD de Braila Ion Rotaru.

Rotaru s-a declarat multumit de faptul ca a reusit sa-si convinga colegii sa aprobe amendamentul si a precizat ca “exista sanse mari ca, in plen, la vot, sa fie aprobata lista modificata, din care a fost scoasa instanta din Insuratei”. 

Amintim ca Judecatoria Insuratei a mai fost scoasa o data de pe lista neagra, in cadrul Comisiei juridice din cadrul Camerei Deputatilor. La acel moment, Comisia juridica a eliminat de pe lista Ministerului Justitiei instantele care au functionat pana acum, dar au avut o activitate redusa, ramanand strict doar instantele care nu au functionat niciodata. Mai apoi, in plenul Camerei Deputatilor, a fost aprobata lista finala pe care, din 24 de instante, propusese Ministerul Justitiei, au ramas doar 8. Cand a ajuns insa in discutia Senatului, lista prezentata spre aprobare alesilor continea din nou toate cele 24 de judecatorii, astfel incat demersurile pentru salvarea instantei din Insuratei au fost luate din nou, de la zero.

Comentarii

comentariu

About the Author

-