Published On: mar, Mai 3rd, 2011

Invitatie la o expozitie de pictura

Share This
Tags

* expozitia semnata de Franz Ferdinand Nentwig va fi vernisata astazi, la ora 18, la teatrul “Maria Filotti”

Consiliul Judetean Braila, Primaria Municipiului Braila, Teatrul Maria Filotti, Uniunea Artistilor Plastici filiala Braila si Clubul Rotary Braila, va invita astazi, la ora 18.00, la vernisajul expozitiei de pictura semnata de Franz Ferdinand Nentwig.  Expozitia are loc la teatrul “Maria Filotti”.

Baritonul si pictorul Franz Ferdinand Nentwig si-a facut studiile in  Germania, mai intai ca sculptor, ca dupa aceea sa se dedice carierei de cantaret, stralucind pe toate scenele mari internationale: Hannover, Staatsoper Hamburg, München, Berlin, Salzburg, Wiena, Praga, Varsovia, Paris, Nice, Scala di Milano, Venetia, Torino, Roma, Moscova, Madrid, Lisabona Barcelona, Tokio, Amsterdam, Brüxel, Copenhaga, Helsinki, Lisabona, San Francisco, Boston, Metropolitan Opera din New  Jork. El a cantat cu mari dirijori, cum ar fi Herbert von Karajan, Lewin, Dornany si a colaborat cu regizori de talia lui Wernecke, Ponelle, Friedrich sau Peter Ustinov. La saizeci de ani, cand inca mai canta, a inceput sa picteze. Expozitiile sale de la Hannover, Winsen Luhe, Brüxel, Laan, Castelul din Ricklingen, Lisabon, Porto, Arade (Algarve) au avut o mare rezonanta in lumea artistilor si la public. Artistul german este casatorit cu soprana romanca Elena Dumitrescu Nentwig si locuieste la Lisabona.

“Pictura artistului Franz F. Nentwig produce prin diversitatea si estetica ei, prin nuantarea fina a culorii si forma exploziva, admiratia deplina a tuturor celor se ocupa intensiv de pictura abstracta dar si a celor care fac pentru prima oara cunostinta cu abstractiunea vizuala. Forta meditativa a lucrarilor lui Franz Ferdinand este fascinanta, la fel de intensa ca aportul sau pe scenele lirice mondiale”, declara  Carla Baptista Alvez Monteiro, coorganizataore a Simpozionului de arta din Porto.

Comentarii

comentariu

About the Author

-