Published On: joi, Mai 5th, 2011

In ultimele 10 zile, Poliţia locală a sancţionat 4 persoane pentru aruncarea gunoiului pe domeniul public

Share This
Tags

* amenzile aplicate au fost de câte 250 de lei

 Poliţia locală continuă să dea publicităţii datele de identificare ale contravenienţilor depistaţi aruncând  gunoiul în locuri neamenajate, dar şi ale celor care încalcă alte reglementari legale.

În perioada 27.04.- 03.05.2011, poliţistii locali din municipiu au fost depistat şi sancţionat un număr de 4 persoane pentru aruncare sau depozitarea pe domeniul public, precum şi în alte locuri publice a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz), suma acestor sancţiuni ridicându-se la 1 000 lei. Exemple: Dănilă Lenuţa – amendă 250 lei; Şerban Marian – amendă 250 lei ; Anghel Georgian – amendă 250 lei; Cioclei Virgil – amendă 250 lei.

“În ziua de 29.04.201, împreună cu inspectorii din cadrul S.U.P.A.G.L.Brăila, au fost verificate contractele de salubritate ale societăţilor comerciale care îşi desfăşoară activitatea în staţiunea “Lacu Sărat”. Astfel, au fost verificate 11 societăţi comerciale, toate având contracte de salubrizate. Cu această ocazie, au fost somaţi şi operatorii de salubritate care au încheiate contracte în staţiune, să ridice zilnic deşeurile menajere.

În ziua de 27.04.2011 o comisie formată din reprezentanţi ai D.A.S.Brăila şi S.U.P.A.G.L.Brăila s-a deplasat pe str.Garabet Ibrăileanu nr.21 unde locatara imobilului, Ioniţă Sanda, în vârstă de 73 ani, persoană fără venit, pentru a se întreţine, strânge deşeuri, în special pet-uri din plastic, pe care le depozitează în curte. Acest fapt a fost reclamat de vecinii acesteia. Întrucât este un caz social, având în întreţinere şi un fiu cu handicap psihic, se va acorda un ajutor social şi se va salubriza locaţia”, se arată într-un comunicat dat publicităţii.

Cât priveşte evenimentele legate de tulburarea ordinii şi liniştii publice, au fost constatate şi aplicate 5 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1 800 lei. Astfel, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, constând în proferarea de injurii şi expresii jignitoare la adresa cetăţenilor de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, au fost sancţionaţi: Boandă George Adrian – amendă 200 lei; Călin Vasile Adelin – amendă 200 lei; Coteţ Costache – amendă 300 lei;  Petre Laurenţiu – amendă 1000 lei. Pentru consum de băuturi alcoolice în locuri publice neamenajate, a fost sancţionat  Irimia Gheorghe, din Ianca  – amendă 100 lei .

“În toată această perioadă au fost depistate apelând la mila cetăţenilor 11 persoane, acestea fiind apte de muncă. Au fost avertizate şi îndepărtate din zonă, toate fiind deja în evidenţa noastră.

De asemenea, s-a patrulat zilnic în zonele instituţiilor de învăţământ. Cu această ocazie au fost legitimate 31 persoane, aflate în imediata vecinătate a unităţilor şcolare. Pentru nerespectarea ordinii şi liniştii publice în jurul unităţilor de învăţământ a fost sancţionat contravenţional  Ştefan Iulian, cu  amendă în valoare de 100 lei

Pentru încălcarea prevederilor legale care sancţionează circulaţia pe aleile Parcului Monument din Municipiul Brăila au fost aplicate 3 sancţiuni cu valoare de 900 lei. Exemplificăm: Ciobotaru Iulian – amendă 200 lei; Zelter Mihăiţă – amendă 400 lei; Cristian Marius – amendă 300 lei.

In plus, urmare a somaţiilor date de poliţiştii locali, ultimele 3 autovehicule din cele depistate în ultima lună, au fost ridicate de pe domeniul public”, se mai precizează in comunicatul de presă.

Comentarii

comentariu

About the Author

-