Published On: mar, Mai 24th, 2011

Dupa ce i-a facut cu ou si cu otet, Bodolan isi lauda acum actorii

Share This
Tags

* managerul teatrului “Maria Filotti” a ajuns la concluzia ca subordonatii sai aveau dreptate sa se simta jigniti , “asa cum s-au prezentat lucrurile in presa” * culmea e ca lucrurile s-au prezentat in presa exact asa cum le-a spus el

Dupa ce a vazut ca se ingroasa gluma in conflictul pe care il are cu angajatii teatrului “Maria Filotti”, managerul Mircea Bodolan a schimba foaia, dar si aprecierile la adresa actorilor braileni.  Intrebat astazi despre relatia cu actorii, Bodolan s-a dovedit extrem de rezervat in declaratii, ba chiar a sugerat ca presa a “umflat” subiectul si a contribuit la exacerbarea conflictului cu angajatii sai: “Nu vreau sa comentez lucruri de felul asta, deci nu avem absolut… in momentul acesta nu avem ce comenta despre nimic, e bine sa discutam despre ce are de facut teatrul. Dumneavoastra vedeti ce este legat de teatru dintr-un unghi, eu il vad din altul, pe mine astfel de probleme legate de teatru nu ma intereseaza. Nu am spus ca nu ma intereseaza si nu dezbat astfel de probleme acum si nu o sa mai dezbat vreodata astfel de probleme, in general, daca exista, daca au existat, daca vor mai exista, nu stiu; astfel de probleme in niciun caz nu o sa le mai dezbat cu presa. Am facut o mare greseala, pentru ca in felul asta, am ajuns sa imi fac parte din colegi sa se simta jigniti, pe buna dreptate, pentru ca si eu, daca eram in pielea lor, asa cum au fost prezentate lucrurile, m-as fi simtit jignit – si cu asta inchei orice comentariu pe tema asta”.

Bodolan a avut un alt comentariu privindu-i pe actori – acei actori care saptamana trecuta se credeau “oameni de patrimoniu” in teatru, nu erau atat de buni pe cat se credeau si oricum, au “carente majore in dictie si impostatie” ; mai nou, lui i se pare ca acestia nu sunt suficient  de mult promovati: “Pentru ca veni vorba despre actori, am constatat urmatorul lucru: ca mare parte dintre actori, cu calitati deosebite, nu sunt cunoscuti asa cum trebuie, ca individualitati, de publicul brailean. Si mi-as dori foarte mult, daca am putea, sa realizam niste profiluri ale unora dintre actori”.

Nu ne mai mira de mult faptul ca unii “curajosi” care exprima opinii foarte dure despre unii sau altii, dau inapoi, cand vad reactiile pe care le au cei vizati si apoi incearca sa paseze vina pe presa, care, chipurile, “nu a scris ce au zis ei” , sau “a scos din context”, sau “a prezentat gresit”. De  fiecare data, insa, ne deranjeaza sa vedem ca oameni in toata firea, care detin functii si  au mari responsabilitati, nu-si asuma macar responsabilitatea a ceea ce declara in conferinte de presa la care au fost prezente mai multe persoane.

De aceea, recunoastem in fata lui Bodolan ca presa locala, in general si Infobraila, in special, intr-adevar, nu a scris tot ce a spus el; spre exemplu, din bun simt si din dorinta de a proteja o institutie de cultura, nu am scris, domnule Bodolan, cum ati declarat in conferinta de presa ca stiti cine este cea care va tot reclama si nu vrei sa ajungeti sa povestiti cum persoana in cauza “isi hartuia sexual colegii din teatru”… In caz ca nu va mai amintiti nici de asta, avem inregistrarile…

Comentarii

comentariu

About the Author

-