Published On: joi, Mai 12th, 2011

Daca nu vand de bunavoie terenurile din Piata Concordiei, o sa mergem pe exproprieri!

Share This
Tags

* este varianta pe care o vede si primarul Brailei, Aurel Simionescu, pentru recuperarea la domeniul public al Pietei Concordia * el spune ca ar prefera, totusi, o intelegere amiabila cu proprietarii

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, sustine si el ideea enuntata recent de presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, privind necesitatea recuperarii Pietei Concordia la domeniul public, cu sau fara voia actualilor proprietari ai terenului respectiv. Simionescu nu doreste sa mai comenteze asupra modalitatii controversate prin care s-a realizat retrocedarea acelor terenuri, de vreme ce aceasta este o chestiune intamplata acum cativa ani, insa este de parere ca toate aceste bucati de teren care compun piata trebuie recuperate, bucata cu bucata. Una dintre variantele de lucru este negocierea cu proprietarii si achizitionarea suprafetelor respective la buna intelegere; daca proprietarii refuza insa sa vanda terenurile aflate intr-o zona cu vad comercial foarte bun, edilul-sef nu exclude solutia exproprierii pentru utilitate publica: “In momentul de fata suntem in patru situatii cu terenurile de acolo, de la proprietatea privata si pana la proprietatea pietei. Intre cele doua tipuri de proprietate exista alte doua tipuri de procese la instanta de judecata, in care noi ne aflam in diverse stadii. Asteptam acum momentul in care noi va exista o rezolvare a proceselor in instanta, oricare va fi aceea. La momentul la care se vor finaliza procesele si vor exista sentinte definitive si irevocabile, vom discuta cu proprietarii si fie va fi o oferta publica pe care o vom face noi, fie va fi o expropriere pentru utilitate publica. Si in cazul expropierii pentru utilitate publica, persoana sau persoanele respective primesc o anumita suma. In oferta pe care o facem, eu cred ca prima oara o sa fie o formula amiabila si dupa aceea o formula de genul acesta, de forta. Eu cred ca o piata trebuie tratata unitar, pentru a avea o activitate bine gestionata in folosul comunitatii, nu cum este acum tratata, in patru feluri, de patru proprietari diferiti”.

Intrebat cand se asteapta sa se finalizeze procesele aflate pe rol, Simionescu a raspuns: “Eu as gandi ca anul acesta ar trebui sa se rezolve; depinde de termenele pe care le da instanta, pentru ca si asta este o problema. In Romania sunt termene foarte, foarte lungi la instanta, pentru ca sunt multe dosare si judecatorii sunt si ei oameni, pana la urma”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-