Published On: lun, Mai 30th, 2011

Criterii imbunatatite, pentru acordarea de terenuri pentru case tinerelor familii

Share This
Tags

* asta isi doreste primarul municipiului, Aurel Simionescu * el este nemultumit de numarul mare al brailenilor care pierd terenurile concesionate de la municipalitate, pentru ca nu construiesc nimic cu anii

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, este nemultumit ca periodic, trebuie sa introduca in discutia Consiliului Local hotarari prin care se anuleaza concesionarea unor loturi de teren acordate cu ani in urma unor familii care sustineau ca vor sa-si ridice o casa. Dupa 4, 5 sau chiar 6 ani de la momentul concesionarii acestor terenuri, ele sunt la fel de pustii ca la inceput, astfel incat Primaria le ia de la beneficiarii initiali si le da altor familii, care vin si ele cu aceleasi promisiuni de constructie.

Simionescu le-a solicitat consilierilor municipali propuneri pentru imbunatatirea criterilor de acordare a acestor loturi, astfel incat sa se evite, pe cat posibil, blocarea lor timp de ani de zile de catre un potential beneficiar, care intarzie la nesfarsit constructia casei: “Nu vrem sa ne trezim in situatia in care am facut solicitarea, am primit locul si dupa trei ani de zile, constatam ca nu s-a intamplat nimic pe terenurile respective. De asemenea, au fost si alte idei in legatura cu aceste criterii de atribuire si pentru ca acum s-au creat o serie intreaga de locuri disponibile si se vor mai crea, pentru ca mai sunt de analizat cereri, rugamintea la domnii consilieri este sa venim cu propuneri si sa vedem daca aceste criterii, pe care vrem sa le introducem, pot sa dinamizeze putin activitatea in domeniul Legii 15. Repet, avem mult prea multe situatii din acestea de locuri care au fost atribuite in urma cu 4,5, sau 6 ani si pe care nu s-a construit nimic. E drept ca si noi trebuia sa fim mult mai atenti in aceasta zona si sa nu ajungem la terenuri date din 2004, la care constatam in 2011 ca nu s-a intamplat nimic pe ele. Rugamintea mea la domnii consilieri aceasta este si sa vedem cum putem sa gasim cea mai buna formula pentru Legea 50”.

Precizam ca, potrivit legislatiei in vigoare, daca dupa 3 ani, beneficiarul terenului nu a inceput constructia casei, acesta pierde lotul concesionat, insa municipalitatea s-a aratat mai indulgenta si i-a pasuit pe cei in cauza chiar si 6 ani.

Comentarii

comentariu

About the Author

-