Published On: vin, Mai 13th, 2011

Cristian Rizea a discutat la Barcelona despre problemele românilor din diaspora

Share This
Tags

* deputatul de Brăila a fost prezent, în calitate de preşedinte al PSD Diapora, la o reuniune politică ce a avut ca temă  iniţiativele partidului pentru românii din străinătate

Deputatul PSD de Brăila Cristian Rizea a participat, recent, la şedinţa Biroul Executiv PSD Diaspora, organizată în sediul Partidului Socialist Catalan (PSC) din Barcelona, în care au fost dezbătute iniţiativele PSD Diaspora pentru românii din străinătate.
”Şedinţa a început cu o analiză amănunţită a activităţii de până acum a filialelor înfiinţate în Spania şi în Italia şi au fost dezbătute problemele pe care comunităţile de români le întâmpină în cele două ţări. Membrii PSD Diaspora au propus soluţii şi au lansat iniţiative reale pentru cei plecaţi din ţară.
La începutul întâlnirii a fost prezent şi domnul Josep Maria Sala, fost primar al Barcelonei şi personalitate politică influentă în Catalunya, care a salutat iniţiativele organizaţiei şi i-a felicitat pe cei prezenţi pentru munca depusă, urându-le succes pe viitor. Josep Maria Sala a fost prima persoană care a ajutat la înfiinţarea PSD în Spania, fiind unul dintre susţinătorii activi ai comunităţii de români din Barcelona, prin colaborarea cu Geanina Boicu, vicepreşedinte PSD Diaspora şi coordonatorul Reţelei Româneşti “Xarxa Romanesa” la nivelul PSC.
Dezbaterile în cadrul şedinţei au fost legate de înfiinţarea a cât mai multor filiale PSD în Italia şi în Spania, precum şi de o reaşezare corectă a secţiilor de vot, în funcţie de numărul cetăţenilor români din fiecare comunitate locală, în special în ţările cu un număr considerabil de români, precum Spania şi Italia. În acest sens, PSD Diaspora va înainta şi o propunere Ministerului de Externe, pentru că sunt foarte mulţi români în afara graniţelor ţării care sunt privaţi de dreptul constituţional de a vota, din cauza distanţelor foarte lungi până la prima secţie de vot. Totodată, s-a discutat despre dezavantajele pe care le aduce proiectul “Votului prin corespondenţă”, propus de actuala guvernare, proiect care promovează frauda şi prin care PDL-ul doreşte să îşi asigure încă de pe acum câştigarea ilegală a alegerilor”- se arată într-un comunicat dat publicităţii.
“Este foarte importantă munca pe care noi, cei de la PSD Diaspora, o depunem pentru a schimba în bine viaţa românilor din străinătate. Problemele pe care aceştia le întâmpină sunt reale şi din păcate actuala guvernare nu face nimic pentru a uşura viaţa acestora. PSD Diaspora luptă pentru implementarea unui pachet de măsuri concrete, care vizează strict românii plecaţi din ţară”, a declarat Cristian Rizea.

Comentarii

comentariu

About the Author

-