Published On: mie, Mai 18th, 2011

Cotofenele pot recunoaste oamenii dupa trasaturile faciale

Share This
Tags

*numeroase studii au aratat ca animalele  pot recunoaste oamenii in mod individual

Printre acestea se numara albinele, puii de gaina, porumbeii, oile, cainii, lamele, pinguinii, iepurii, caii, soparlele si caracatitele. Majoritatea oamenilor care au avut sau au animale de companie traiesc cu impresia ca acestea isi recunosc stapani. Ele par sa recunoasca fetele, vocile si mirosul specifice fiecarei persoane. Intr-un fel sau altul, ele raspund stapanului intr-un mod diferit de cum o fac altor persoane.
In 2009, Won Young Lee, un student resposabil cu colectarea oualelor din cuiburi pentru studiu, a observat ca pasarile au inceput sa il urmareasca si sa il alunge. Bazandu-se pe aceasta intamplare, cercetatorii au pus la cale un experiment: doua persoane, imbracate la fel, una care colectase oua si o alta care nu se mai afisase in apropierea cuiburilor. In mod surprinzator, cotofenele au fost agresive doar cu cel care le luase ouale.
“Este un lucru foarte neobisnuit. Efectuam aceste cercetari de mai bine de 15 ani, dar pana acum nimeni nu a fost urmarit de pasari”, a declarat Dr. Sang-im Lee, conducatorul cercetarii. Intrebat de ce anume pasarile au reactionat diferit de data aceasta, Dr. Sang-im Lee a raspuns: “De obicei faceam cu randul atunci cand colectam oua. De data aceasta, Young Lee a fost nevoit sa se catare de mai multe ori in apropierea cuiburilor pentru a instala camere de supraveghere.” In concluzie, se pare ca prezenta repetata a aceleiasi persoane a facilitat procesul de invatare al acestor pasari, lucru care se pare ca a dus la recunoasterea individului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-