Published On: vin, Mai 13th, 2011

Consilierii care spun ca nu au stiut ce se intampla la Administratia Pietelor mint!

Share This
Tags

* cam asta spune presedintele PNL Braila, Catalin Boboc * acesta nu recunoaste in ruptul capului ca ar avea vreo legatura cu manevrele facute pe sest la SC APT, unde au fost instalati directori pe baza de recomandari si au fost semnate contracte de management fara concurs

Presedintele PNL Braila, Catalin Boboc, declara ca  la societatea comerciala APT SA nu s-a facut nimic in neregula atunci cand s-au angajat directori pe baza de recomandari, atat timp cat legea permite acest lucru. Boboc evita sa se pronunte asupra moralitatii instalarii in functii la o societate de interes public, a unor clienti politici fara niciun fel de concurs si crede ca atat timp cat CA si AGA isi asuma aceste numiri, totul este in regula. Boboc evita sa comenteze si asupra faptului ca daca tot este o societate a Consiliului Local – si nu una a unui investor care-si aduce pe cine vrea el in posturi – ar fi fost corect sa se organizeze concurs, astfel incat sa se gaseasca oamenii cei mai competenti care sa se ocupe de un domeniu atat de important, precum pietele orasului. Seful PNL se arata  insa convins ca daca CA si AGA au angajat directori precum Magdalena Ilas si Meluta Dragut, acestea sunt extrem de competente. El a mai precizat ca nu directorul general, Costel Balan, membru PNL, a decis directorii adjuncti, ci Consiliul de Administratie. Mai mult, seful PNL a declarat ca oricum se va organiza concurs pentru toate posturile de director ale societatii, ignorand faptul ca decizia privind organizarea concursului s-a luat abia dupa seria de dezvaluiri facute de Infobraila, pentru ca altfel, persoanele in cauza aveau deja semnate acum contractele de management, fara niciun fel de testare.

Boboc s-a declarat insa deranjat de faptul ca atat unii consilieri municipali PSD, cat si unii PDL, au declarat public ca nu aveau idee despre manevrele de la Piete, in contextul in care partidele respective au reprezentanti in CA si AGA: “O sa va dau un raspuns absolut juridic-tehnic. La societatile comerciale, conform legii, fara sa se faca distinctie de care este societatea, responsabil in numirea conducerii este Consiliul de Administratie sau AGA, depinde ce scrie in statut. La SC Administratia Targurilor si Pietelor, statutul a fost aprobat in Consiliul Local al municipiului Braila, adica stiu toti consilierii si toti cei interesati de treaba asta. Este un document pana la urma public, la care poate avea acces oricine. Repet, strict legal vorbind, asa se fac angajarile la o societate comerciala. Nu e nici o diferenta intre un S.A. cu actionar CLM sau un SA cu actionar privat si stiu cu totii cum se produc aceste lucruri”.

Boboc a precizat ca daca primarului Simionescu a declarat ca nu stie ce se intampla la Piete, ce directori s-au pus si cum si daca s-au semnat sau nu contractele de management, este posibil ca acesta sa fi fost ocupat cu alte treburi. In ceea ce-i priveste pe consilierii municipali, Boboc a declarat categoric ca acestia au stiut cu totii ce se intampla la APT si daca spun altceva, fie ei consilieri PSD, fie PDL, mint : “In acel timp, domnul primar se ocupa cu alte proiecte si nu a avut suficient timp sa se ocupe si de treaba asta, pentru ca toate lucrurile acolo s-au desfasurat absolut transparent. Toti consilierii care au vrut sa stie au stiut despre asta, nu a fost absolut nimic secret, au fost sedinte de AGA, iar AGA care nu este formata doar din consilieri PNL, in AGA sunt si reprezentanti ai PSD-ului, asa ca nu avem ce reprosa … au aflat, va spun foarte sigur!

Cred ca stiu cine a uitat sa anunte consilierii PSD, domnul Coada care e in AGA. Si as vrea sa incheiem subiectul asta, spunandu-va un lucru: sunt doua categorii de oameni care au fost direct implicati in asta, unii care au stiut si recunosc faptul ca au fost la curent cu toate si altii care nu recunosc ca au stiut si au fost la curent cu toate – asta, ca sa fie lucrurile foarte clare!”.

Amintim ca atat consilieri municipali PDL, cat si consilieri municipali PSD au declarat in conferinte de presa ca nu au avut idee despre manevrele facute de liberali la Adiminstratia Pietelor decat dupa ce au citit despre ele in Infobraila, le-au condamnat si au cerut sa se prezinte public o informare asupra situatiei din aceasta societate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-