Published On: mie, Mai 11th, 2011

CJ a aprobat comasarea Maternitatii cu Spitalul Judetean Braila

Share This
Tags

* consilierii judeteni au aprobat in unanimitate aceasta masura * presedintele CJ spera ca aceasta unificare sa faciliteze obtinerea categoriei I, la viitoarea acreditare a Spitalului Judetean * unii dintre consilieri spun insa ca spitalul nu va accede nici la categoria II, daramite la I * din punct de vedere al personalului, nu se va schimba nimic la Maternitate

Consilierii judeteni braileni au aprobat astazi, in unanimitate, decizia comasarii Spitalului de Obstetrica –Ginecologie cu Spitalul Judetean. Masura a fost prezentata ca fiind absolute necesara, pentru a se putea  obtine un nivel mai inalt de acreditare, care implica si venituri mai mari. Presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, s-a declarat optimist in sansele de a obtine, pentru Spitalul Judetean, categoria I de acreditare (cea mai inalta), in urma acestei comsari, la care se vor adauga si alte masuri colaterale: “In principiu, v-am spus ca nu am fost de acord cu aceasta comasare, dar ca sa luam macar categoria a II-a – noi am depus actele pentru categoria I – trebuie sa avem in cadrul Spitalului Judetean, sectii de Obstetrica si Ginecologie, acesta a fost motivul pentru care am decis comasarea. I-am promis domnului director Radu ( Radu Dutu, directorul Maternitatii – n.r.) ca nu umblam la personal, personalul va ramane la fel, activitatea va ramane la fel, dar sub o alta umbrela, umbrela Consiliului Judetean. Va fi aceeasi activitate, ba chiar vom incerca sa imbinam activitatea Spitalului Judetean cu cea a Spitalului de Obstetrica si Ginecologie, cu scopul de a imbunatati indicatorii si de a incerca, impreuna, sa abordam un spectru mai larg al activitatii medicale. Deci, regimul juridic se pastreaza si noi, Consiliul Judetean, sprijinim Spitalul Judetean de Urgenta si vom pastra toate proiectele de investitie care au fost facute pana acum si cele care se vor face”.

La remarca facuta de consilierul judetean PDL Silviu Radu, cum ca de fapt, la ora aceasta, Spitalul Judetean nu intruneste conditiile decat pentru categoria IV si poate aspira cel mult catre categoria III, nicidecum catre I, Stancu a declarat: “Documentatia este depusa pentru categoria I si avem sanse sa o obtinem. Noi tragem pentru categoria I din urmatoarele motive: incercam o colaborare cu Galatiul, in sensul ca o parte dintre medicii existenti la Spitalul Judetean Braila, vor deveni profesori ai Facultatii din Galati, cu carte de munca la Spitalul Judetean Braila, ca asta este o conditie. Cat priveste partea de cercetare, am inceput sa lucram si pe tema asta, dar nu este obligatorie cercetarea. Cercetarea ajuta din punct de vedere financiar, este aducatoare de bani, din aceasta cauza m-am gandit la ea. Nu ne mai ducem sa facem cercetare in Spitalul Judetean cu anumiti doctori, ci o facem cu spitalul, ca intreg. La urma, urmei, spitalul este al judetului si vrem sa facem cercetare pe diferite programe – e vorba despre medicamentele noi. Oricum, astazi, spitalele sunt pe diferite categorii, pe criterii politice 100% si pe interventii, pe lobby. Dupa ceea ce avem, noi ca si dotare, la Spitalul Judetean, probabil ca ne vom intelege cu cei de la minister”.

Stancu a enumerat ceea ce el considera a fi punctele tari, in sustinerea solicitarii pentru acreditarea la categoria I: “Braila va avea cea mai buna Imagistica din toate spitalele judetene, deci este un punct forte, avem Centrul de Glaucom, discutam poate din iunie, despre Centrul de Excelenta pentru Chirurgia urechii, deja am cumparat majoritatea aparaturii. Acum suntem in faza in care lucram la caietul de sarcini pentru microscoape ultraperformante, pentru Oftalmologie, pentru ORL pentru ceea ce numim noi “orbul gainii”, un aparat laser, care va rezolva problema bolnavilor de diabet. Am discutat cu domnul doctor Lepadatu si vom achizitiona un aparat ultramodern pentru Neuroghirurgie si Micro-chirurgie – discutam de maini taiate si refacerea zonei respective, de picioare taiate, etc. Este un aparat ultra-performant, costa in jur de 250 de mii de euro, cu finantare asigurata jumatate de la spital, jumatate de Consiliul Judetean. Discutam despre Endocrinologie de 25 de paturi si despre Nefrologie, cu 25 de paturi

Spitalul Judetean Braila este indreptatit sa acceada la categoria I. Eu sper ca lucrurile care le facem noi, cu argumente logice si substantiale, sa fie argumente suficiente”.

Stancu a precizat ca documentatia privind aprobarea in CJ a proiectului de comasare a celor doua spitale va fi trimisa la Ministerul Sanatatii, care, in 30 de zile, trebuie sa-si dea avizul, dupa care va fi emisa o Hotarare de Guvern pe aceasta tema. 

Comentarii

comentariu

About the Author

-