Published On: vin, Mai 27th, 2011

Brailenii nu mai trebuie sa aleaga partide cu lideri politici vechi, ci oameni noi!

Share This
Tags

 * o spune liderul UNPR Constantin Cibu * Cibu vrea ca acest principiu de innoire sa se aplice numai pentru PSD, astfel incat partidul sau sa aiba calea libera* senatorul crede ca Stancu si Simionescu, care n-au inca 60 de ani, s-au compromis, insa el, care e la limita varstei de 70 de ani, e numai bun sa fie votat

Senatorul UNPR de Braila Constantin Cibu militeaza pentru innorirea clasei politice si a liderilor formatiunilor care vor prelua puterea dupa 2012. Cibu ii indemna pe braileni sa nu mai voteze aceeasi oameni care se perinda prin politica de ani de zile, ci oameni noi, care sa vina cu un alt suflu. Cand vorbeste despre aceasta improspatare a politicii locale, senatorul se refera strict la PSD Braila, adica propune sa fie trasi pe dreapta  Gheorghe Bunea Stancu si Aurel Simionescu, potentialii candidati ai social-democratilor pentru presedintia CJ si Primaria municipiului. Desi are 68 de ani si n-a fost nici el strain de politica in ultimii ani, Cibu nu se simte vizat de propriile principii de innoire, pentru ca se considera o tanara speranta (pensionata): “ Mi se pare normal daca va veni la putere o grupare de stanga, dupa una de dreapta, dar nu cu aceiasi lideri, mai fratilor! Daca raman cu aceiasi lideri, inseamna ca trebuie sa ne mutam de la Braila! Am ajuns ultimul judet din punct de vedere al investitiilor si ce o sa facem? N-o sa fim niciodata un oras european, o sa fim un oras carpit din toate incheieturile. Noi suntem un partid de stanga, insa am ales sa sprijinim Guvernul, fiindca am pus interesul national deasupra oricaror alte probleme”.

Intrebat cum poate sa vorbasca despre schimbarea liderilor politici vechi si inlocuirea lor cu altii, noi, cand si el face parte din vechea garda, Cibu a explicat ca se referea doar la PSD. Atentionat ca nu le poate cere altora sa aplice niste principii, atat timp cat el insusi nu le aplica, Cibu a comentat, incurcat: “Sa le aplice, nu? Care-i problema ta? La mine nu va fi nicio problema, daca voi observa ca nu vom avea spor cu partidul nostru, ma voi retrage, nu e nicio problema. Dar nu merge cu aceiasi lideri, sa fie clar! Poate brailenii sa se gandeasca foarte bine, dar daca fac aceeasi greseala cu liderii, nu ajungem nicaieri. Adica trebuie sa aplicam o doctrina social-democrata de tip european, nu pomana, cum procedeaza PSD-ul, ca am ajuns ca jumatate din tara sa fie asistata, sub o forma sau alta, sa primeasca bani si atunci bineinteles ca nu este incurajata munca. Astia sunt compromisi, mai, nu se mai poate, trebuie sa intelegem o anumita treaba! Asta este viitorul nostru, e clar!”. 

Comentarii

comentariu

About the Author

-