Published On: Soare, Mai 1st, 2011

Braila incepe sa fie o destinatie pentru turismul de sanatate

Share This
Tags

* cel putin asa spune presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu * acesta declara ca au inceput sa vina pacienti din toata tara la Centrul de Imagistica si Centrul de Glaucom

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, este multumit sa constate ca investitiile masive in aparatura de ultima generatie pentru Centrul de Imagistica si Centrul Judetean de Glaucom au dat roade si aduc deja spitalului pacienti din toata tara, iar programarile au ajuns sa acopere mai mult de o luna. Stancu spune ca incasarile spitalului au crescut vizibil, iar faptul ca la centrul de Glaucom, inaugurat in urca cu mai putin de o luna, 70% dintre pacienti sunt din afara judetului, spune foarte mult. Ca atare, presedintele CJ intentioneaza sa continue investitiile de amploare in Spitalul Judetean: “In vara se implineste un an de cand Consiliul Judetean a preluat in administrare Spitalul Judetean, care avea datorii imense, medicamente putine si numar foarte mare de personal. Primul rezultat este ca acum spitalul are medicamente, ca se fac investitii multe in spital, ca s-a echilibrat financiar si ca am inceput sa ii fortez sa investeasca si ei. Jumatate din salile de operatii moderne pe carele vom realize acolo le va plati spitalul, jumatate le va plati Consiliul Judetean. E un montaj financiar facut de mine in care Spitalul va plati in  timp de 12, pana la 24 de luni, circa un miliard de lei vechi pe luna – suma care nu reprezinta foarte mult din ceea ce incaseaza, doar circa 2%. Incasarile au crescut cam de 20 de ori de cand a fost preluat de Consiliul Judetean, de la 400-500 de milioane inainte, la circa 10 miliarde lei, acum. Cand va porni Ambulatoriul, cu cele doua aparate superperformante, va fi si mai bine, deja exista o lista de asteptare, sunt multi oameni care vor sa-si faca investigatii, nu numai din Braila, au ajuns si oameni din Constanta sa apeleze aici si din Bucurestiul si din alte orase”.

Fiindca Braila devine pe z ice trece destinatia persoanelor interesate sa fie consultate si diagnosticate la Spitalul Judetean, seful CJ se gandeste acum si la posibilitatea de a asigura spatii de cazare adecvate pentru bolnavi si apartinatorii lor, in imediata apropiere a spitalului: “Va amintiti ca discutam in urma cu mai putin de un an despre turismul pe Sanatate, la Braila. A inceput sa se intample si chiar ne gandim ca vizavi de spital, unde avem doua camine, putem amenaja niste camere civilizate, in care apartinatorii sa stea o zi, doua, trei, contracost, la un cost social, nu ca la hotel”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-