Published On: mar, Mai 31st, 2011

Bodolan nu mai are pretentia ca poate face ce vrea in teatru, pentru ca nu se subordoneaza “decat legii”

Share This
Tags

* managerul teatrului “Maria Filotti”, Mircea Bodolan, a inteles, mai nou, ca se subordoneaza Primariei si Consiliului Local Municipal, cat e el de manager

Managerul teatrului “Maria Filotti”, Mircea Bodolan, si-a schimbat substantial declaratiile in ultima luna. Una dintre temele asupra careia a revenit cu corecturi majore, fara insa a fi dispus sa-si recunoasca “declaratia de independenta” anterioara, este subordonarea sa in fata Primariei si a Consiliului Local Municipal.

Bodolan a fost intrebat astazi cum comenteaza declaratiile consilierului municipal Doru Damian, care-l atentiona pe manager ca “cine da banul comanda muzica” si ca el,  in calitate de conducator al teatrului, fie ca e director sau manager, nu poate face chiar ce doreste, fiindca se subordonareaza institutiei care ii da banii, adica Primariei si Consiliului Local Municipal. Comentariile lui Damian veneau dupa ce Bodolan declarase, ca, din punctul sau de vedere, el, ca manager, odata ce a semnat contractul, nu prea se mai subordoneaza nimanui, “decat legii”. Astazi insa, spiritul indendendent al lui Bodolan s-a mai atrofiat, dovada ca acesta a recunoscut fara rezerve subordonarea, ba chiar a negat ca ar fi sustinut vreodata altceva: “Asta am spus si eu, asta sustin si eu, eu ma supun. Am subliniat chiar ca cei carora le dau socoteala in baza contractului de management sunt Consiliul Local, fiind ordonatorul principal de credite. Am si subliniat, am spus ca sunt singurul for in fata caruia eu personal am obligatii directe si ca evaluarea mea este cum sa spun, facuta de acest organism, CLM si de Primarie, care este executivul. Deci eu am obligatiile asumate sub semnatura fata de Consiliul Local, iar eu, ca manager, sunt singurul care sunt tras la raspundere de aceste foruri. Eu nu am parte de un organ de conducere colectiv, nu, noi nu avem organ de conducere colectiva in teatru, eu am la dispozitie un organ consultativ, pe partea morala, culturala, care este Consiliul Artistic si un Consiliu Administrativ, al carui presedinte sunt si care hotaraste soarta bugetului pe care mi-l pune CLM la dispozitie”.

Ii amintim managerului uituc, in cele ce urmeaza, declaratia facuta la inceputul lunii mai, cu privire la subordonarea sa – si ca sa nu fim acuzati ca am scos-o din context, dam citatul mai lung: “Eu degeaba sunt manager si nu director, daca nu se intelege la niciunul dintre niveluri asta. Nu inteleg nici oamenii cu care lucrez eu si pe care ar trebui sa-i pun la treaba, nu inteleg nici cei care m-au angajat pe mine. Ei nu realizeaza diferenta, <<Domnule, eu nu am numit un director care nu mi se subordoneaza si respecta niste directive, niste indicatii!>>. Nu, managerul a venit cu un proiect pe care l-a negociat, angajatorul a aprobat proiectul asta, pentru ca proiectul a fost intocmit in functie de necesitatile pe care i le-a comunicat angajatorul, in baza proiectului aluia s-a negociat un contract de management si proiectul minimal, care se negociaza anual, iar managerul se obliga si este unic raspunzator pentru indeplinirea acelui contract anual minimal.

In momentul asta, activitatea managerului nu prea mai este subordonata cam nimanui, decat legii. El tot ce face trebuie sa faca in temeiul legii si urmarind acel proiect care i-a  fost aprobat. Deci de vreme ce ai aprobat printr-un contract ceva, nu mai trebuie sa discuti dupa aia!”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-