Published On: lun, Mai 30th, 2011

Amenzi in valoare de 4 miliarde lei vechi, pentru munca la negru

Share This
Tags

* este valoarea totala a sanctiunilor aplicate de ITM Braila in primele patru luni ale acestui an

In primele patru luni ale acestui an, Inspectoratul Teritorial de Munca Braila a depistat peste 100 de firme care foloseau munca la negru. Potrivit inspectorului sef al ITM, Dumitru Vaduva, numarul angajatilor care lucrau fara forme legale a fost de 130, dublu, fata de perioada similara a anului trecut: “In domeniul muncii este o strategie nationala, pentru reducerea incidentei muncii nedeclarate. Aceasta strategie si planul aferent de punere in aplicare a acestei strategii a fost publicat prin Hotararea de Guvern 1024/2010. Din acest plan national de punere in aplicare a strategiei, Inspectia Muncii are o parte insemnata de dus la indeplinire. Actiunile pentru combaterea muncii nedeclarate sunt grupate pe doua directii: o directie ar fi latura preventiva si sunt actiuni de informare, de constientizare, de mediatizare, privind incidenta muncii nedeclarate asupra individului, asupra economiei nationale. O alta parte este cea de control efectiv, care are sarcina de a identifica domeniile in care se utilizeaza munca fara forme legale si bineinteles, a o combate.

Per total, am verificat in primele patru luni, numai pentru munca fara forme legale, 820 de agenti economici. Pentru neregurlile constate au fost aplicate sanctiuni contraventionale, in valoare de 545 mii RON. Numai pentru munca fara forme legale au fost aplicate sanctiuni in valoare de 4 miliarde lei vechi. Au fost depistate 130 de persoane care desfasurau activitate fara forme scrise, la un numar de 102 agenti economici.

Fac precizarea ca, fata de perioada similara a anului 2010, atat in privinta numarului de contracte, cat si in privinta numarului de persoane depistate fara forme legale, rezultatele sunt undeva la dublu si peste”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-