Published On: joi, Mai 5th, 2011

“Taxa pe pamantul nelucrat reprezinta o imixtiune in dreptul de proprietate al fiecaruia!”

Share This
Tags

* o spune deputatul PNL de Braila Diana Tusa * ea este de parere ca, de fapt, prin amenzile date taranilor care nu-si lucreaza pamantul, PDL-ul strange bani pentru “clientela portocalie”

Deputatul PNL de Braila Diana Tusa nu este deloc optimista cu privire la efectul pe care il va avea o reglementare prin care sa se aplice amenzi proprietarilor de teren care il lasa in paragina. Ea a declarat astazi ca a fost surprinsa de faptul ca ministrul de Finante doreste impunerea unei noi taxe, aceea pe pamantul nelucrat: “Am vazut ca cei de la PDL vor sa reformeze si agricultura acum, vorbesc despre taxa pe parloaga, taxa pe terenurile nelucrate, ceea ce in afara ca reprezinta o imixtiune in dreptul de proprietate al fiecaruia si nicidecum nu va duce la o crestere economica sau la sprijinirea agriculturii. Probabil ca cei de la Ministerul de Finante nu au vorbit cu cei de la Ministerul Agriculturii, sa vada care sunt adevaratele probleme din agricultura, sa vada lipsa subventiilor, pretul foarte mare la energia electrica necesara pentru irigatii, sa vada, de asemenea, care este situatia cu subventiile la motorina, in conditiile in care pretul carburantilor a crescut foarte mult, iar subventia a ramas in continuare la aceeasi valoare ca in anii trecuti. Acestea ar fi masuri care ar putea fi luate de minister si nicidecum introducerea unei taxe noi. In ceea ce priveste pozitia Partidului National Liberal noi consideram ca introducerea unei astfel de taxe incalca dreptul de proprietate al fiecaruia, iar in al doilea rand, nu ar fi decat o alta modalitate de a se strange bani pentru clientela protocalie si nicidecum pentru a sprijini agricultura, drept pentru care noi ne vom opune cu toate fortele la aceasta masura”.

Tusa a  mai explicat ca uneori, oamenii nu intra sa lucreze terenul pentru ca, desi au acte pe el, nu il detin si in practica si deci, nu il pot lucra: “Aici sunt o groaza de probleme juridice. De exemplu, ce se intampla cu acele terenuri pe care proprietarii au actul de proprietate, dar nu exista punerea in posesie? Juridic, ei sunt proprietari, dar nu si detin practic si posesia terenului si nu pot dispune de teren. Ce se intampla cu acele terenuri detinute de Consiliul Local care sunt nelucrate? Practic, cetatenii vor plati taxe la Consiliul Local, taxe din care se vor plati aceste noi taxe pentru terenurile nelucrate, deci sunt o groaza de probleme care nicidecum nu vor duce la ceva mai bun in agricultura”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-