Published On: joi, Mai 26th, 2011

“Se intentioneaza, pur si simplu, demolarea dialogului social”

Share This
Tags

* este acuzatia lansata de sindicalistii braileni, la Comisia de Dialog social * acestia reclama ca atat guvernantii, cat si autoritatile locale ii ignora  

Ultima sedinta a Comisiei de Dialog social a fost tribuna de la care sindicalistii braileni si-au exprimat “revolta” cu privire la atitudinea retincenta a politicienilor din toate partidele fata de reprezentantii salariatilor. Medicul Octavian Georgescu si Dumitru Sisu au fost cele doua voci care s-au ridicat pentru a acuza faptul sa sindicalistii sunt ingnorati atat de catre guvernanti – dovada modul in care a trecut noua legislatie a dialogului social – cat si de primarul si presedintele CJ, care nu participa personal la sedintele Comisiei de Dialog Social, ci isi trimit reprezentantii.

“Plec de la ideea ca niste legi speciale au fost foarte bine definite in fosta legislatura, au fost modificate in mod abuziv, fara dialog social si trebuie sa recunoasteti acest fapt, ca in permanenta la Ministerul Muncii, fostul dumneavoastra ministru, bineinteles la indicatiile domnului Boc, au refuzat dialogul social. Si in momentul de fata se constata – si noi avem aceasta convingere – ca se intentioneaza, pur si simplu, demolarea dialogului social. Asta este motivul pentru care suntem oarecum revoltati, daca vreti, vizavi de aceste atitudini. Mi-ar face o mare placere sa mai am o discutie cu primarul Brailei, sa am o discutie cu domnul presedinte al Consiliului Judetean – in conditiile in care sunt medic, mai nou depind direct de dumnealui.

Aceasta convocare la Comisia de Dialog Social este de o saptamana. Eu am primit-o acum o saptamana, deci exista posibilitatea sa se rezolve problemele de asa maniera, incat sa fie si dumnealor prezenti. Constatam ca orice este mai important in judet, decat dialogul social. Societatea civila, cetateanul nu conteaza”, a declarat liderul sindical Octavian Georgescu.

“O sa facem demersuri, impreuna cu colegii mei de la confederatiile sindicale, sa invitam la Comisia de Dialog social un expert international, eventual din Germania o sa il chemam, pentru ca sa prezinte forma asta care exista in Germania si in celelalte tari din Uniunea Europeana, sa intelegem odata pentru totdeauna, ca asa cum acolo exista un respect reciproc, la fel trebuie sa existe si in Romania. Noi avem oful asta de foarte mult timp, pentru ca noi am participat la toate sedintele”, a completat si Dumitru Sisu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-