Published On: vin, Mai 27th, 2011

“Nu este benefic sa se amane rezolvarea conflictului din teatru pana in noiembrie”

Share This
Tags

* o spune consilierul municipal PSD Doru Damian * el crede ca trebuie gasiti si concediati vinovatii pentru conflictul dintre manager si angajatii teatrului ”Maria Filotti”    

Consilierul municipal PSD Doru Damian admite ca nu e de bun augur amanarea solutionarii transante a conflictului existent in teatrul “Maria Filotti”, intre manager si angajati. Ca sa nu-si critice insa deschis colegul de partid, respectiv pe primarul Aurel Simionescu, ce tot amana sa ia o decizie transanta, Damian a precizat astazi ca primarul va trimite o comisie care sa analizeze situatia din teatru, inainte sa ia o hotarare. Consilierul social-democrat recunoaste insa ca a fost surprins de ultimele declaratii ale managerului Mircea Bodolan, care l-a ridicat in slavi pe edilul-sef, dupa ce, anterior, il acuza ca acesta il boicoteaza: “Ultimele declaratii ale directorului teatrului, Mircea Bodolan, m-au lasat asa, un pic interzis, pentru ca sunt, dupa parerea mea, contrare la 180 de grade fata de ceea ce declara pana acum. Eu despre artisti am urmatoarea opinie: sunt personaje controversate, au un mod de viata si de gandire cu totul aparte, pe care noi, muritorii de rand, nu reusim sa-l descifram asa, cu una-cu doua. Cert este ca teatrul “Maria Filotti” este o institutie de marca a Brailei, cu renume international si nu este admisibil ca asemenea stari conflictuale sa persiste acolo. Cred ca executivul Primariei are obligatia sa intervina cu fermitate la teatrul “Maria Filloti” si fara a fi patimasi, cei care vor face verificarea sa ia masuri. Este vinovat Bodolan, bun, avem un contract de management, vedem ca parte nu s-a indeplinit din el si ne despartim; sunt vinovati altii, ne despartim de aceia, sunt vinovati si unii si altii, regula si logica ne spune sa ne despartim de toti. Acolo unde exista situatii conflictuale nu sunt unii mai buni si altii mai rai, deci trebuie sa te desparti de toti cei care creeaza probleme. In aceasta institutie, care se doreste una de cultura, lucrurile trebuie sa functioneze ceas, pentru ca altfel, prejudiciile se vad la nivelul imaginii orasului nostru in exterior, fie in Romania, fie in strainatate”.

Intrebat daca i se parere ca primarul a actionat cu fermitate, amanand rezolvarea problemei pana la toamna, Damian a raspuns: “Aceasta este formula legala, pana la urma. Primarul nu poate sa ia aceasta masura discretionar, de unul singur, domnia sa va trebui sa instituie – si va institui, din cate stiu, o comisie care va analiza activitatea teatrului si va pune cap la cap toate nebuniile, pentru ca nu avem nevoie de situatii conflictuale la teatru”.

Intrebat daca nu crede ca, in conditiile in care primarul nu poate sa rezolve problema singur, ar fi trebuit sa aduca problema in fata CLM, Damian a comentat: “Aceasta este o chestiune de normalitate, dar din cate stiu, dupa ce vom avea concluziile acestei comisii de control, vom discuta rezultatele in Consiliul Local, pentru ca intr-adevar este o situatie care ne afecteaza pe toti, pana la urma. Nu este benefic pentru institutie sa se amane rezolvarea conflictului pana in noiembrie.

Ceea ce nu pricep cei de la teatru este ca noi nu avem nimic impotriva actului de cultura si chiar sustinem actul de cultura, dar cine plateste, pana la urma comanda muzica, deci nu oricine acolo poate sa faca ce vrea si cum vrea si cat vrea, numai sub pretextul ca este artist. Deci ei au si niste obligatii fata de comunitatea care-i plateste, incepand de la managerul teatrului si pana la femeia de serviciu de acolo. Acolo discutam de bani publici. A, daca ar fi o institutie privata de teatru, atunci pot sa faca ce vor, treaba lor, problema lor, dar ceea ce nu pricep ei, cu totii, este ca isi trag seva din banul public si au obligatii fata de cetatenii acestui oras care, pana la urma, le platesc cheltuielile”.

La observatia ca unii dintre consilieri recunosc senini ca habar nu au ce se intampla la teatru si nici nu-i intereseaza, dovada ca nimeni nu a intrebat nimic despre acest scandal la sedinta CLM de ieri, consilierul PSD a spus: ”Consilierii probabil se prevaleaza de faptul ca CLM este un organ deliberativ si ei sunt acolo ca sa voteze, asta-i realitatea”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-