Published On: lun, Mai 30th, 2011

“Nu am sa refuz niciodata sa fiu platit intr-un concert de muzica folk, nu voi canta niciodata pe gratis”

Share This
Tags

* este declaratia managerului teatrului “Maria Filotti”, Mircea Bodolan * pe de alta parte, el da asigurari ca in ceea ce priveste prestatia sa actoriceasca in orice produs cultural al teatrului, nu va accepta sa fie remunerat

 Managerul teatrului “Maria Filotti”, Mircea Bodolan, tine sa lamureasca “niste confuzii” legate de plata prestatiei sale ca si folkist, in cadrul spectacolului sustinut de Ziua Mondiala a Teatrului. Bodolan a precizat, intr-o conferinta de presa, ca a acceptat sa fie platit, pentru ca era vorba despre un recital de muzica folk, care nu avea nicio legatura cu activitatea teatrului pe care il conduce si cu functia sa, iar banii i-a incasat sotia sa pentru ca, tehnic, nu-i putea lua el. Ca sa previna orice comentarii, Bodolan a precizat ca nu a luat si nu va lua niciodata bani pentru prestatia sa ca actor, in orice piesa sau spectacol realizat de teatrul “Maria Filotti”: “S-au semnalat niste confuzii in ceea ce priveste recitalul de muzica folk, prilejuit de Ziua Mondiala a Teatrului, recitalul 3M, spectacol pe care l-am tinut de vreo 4-5 ori, pana acum. Din conditii tehnice, pentru ca eu eram in imposibilitatea de a-mi incasa onorariul atunci, acesta a fost incasat de sotia mea, fiindca tehnic, nu aveam cum sa incasez onorariul si atunci s-ar fi intarziat foarte mult. Eu, la randul meu aveam de onorat niste prestatii ale unor oameni care au participat la realizarea spectacolului, este vorba de sunet, lumina, proiectie si atunci am preferat ca onorariul meu sa fie incasat de sotia mea, la noi banii se duc intr-un singur loc si atunci nu conta cine e platit, important era sa fim platiti pentru prestatia mea, ca solist de muzica folk. Eu am sustinut un microrecital de muzica folk, alaturi de alti doi folkisti.

Nu am sa refuz niciodata sa fiu platit intr-un concert de muzica folk, nu voi canta niciodata pe gratis, dar asta este cu totul si cu totul altceva. In ceea ce priveste prestatia mea ca actor, tot ce este legat de productia unui spectacol de teatru, fie ca este bugetat de Teatrul “Maria Filotti”, fie ca este realizat prin Asociatia Culturala “Maria Filotti”, niciodata, pentru ceea ce tine de productia unui produs cultural legat de teatru, eu nu voi accepta sa fiu remunerat, e o chestiune de principiu a mea; nu are nici o legatura cu partea de muzica folk, acolo lucrurile stau altfel”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-