Published On: joi, Mai 12th, 2011

“Eu personal pot sa aduc zeci de studii de testare a medicamentelor, in fiecare an”

Share This
Tags

* o spune medicul Bogdan Minescu * acesta considera ca ideea organizarii unui centru de testare a medicamentelor la Braila este foarte buna

Doctorul Bogdan Minescu sustine ideea realizarii, la Braila, a unui centru de testare  a medicamentelor, asa cum a fost prezentata de presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu. Minescu spune ca nu se poate vorbi in niciun caz despre faptul ca brailenii ar fi trasformati, in acest fel, in cobai umani, pentru ca testarile respective se fac potrivit legislatiei internationale si cu acordul Ministerului Sanatatii: “Acest termen de <<cobai uman>> nu este corect si sa va spun de ce: in dezvoltarea unui medicament exista o anumita logica internationala, care este stabilita de Organizatia Mondiala a Sanatatii si de marile organisme de reglementare a uzului de medicamente din Statele Unite si din Europa. Orice astfel de studiu incepe printr-o faza teoretica, urmata de una farmacologica-biochimica in laborator, urmata de o faza pe animal si urmata de o faza I, cum se cheama, care se face pe voluntari sanatosi, pentru a se vedea ce efecte biochimice si fiziopatologice are substanta pe om. Dupa aceea se face un studiu de faza II in care se stabilesc dozele medicamentului respectiv, daca s-a constatat ca este favorabil pe pacienti. Trebuie sa intelegeti ca orice studiu de genul asta sta luni de zile la analiza, pana este aprobat. Deci studii pe cobai umani nu exista nicaieri in lume.

Sunt de acord cu organizarea unui astfel de centru la Braila, fara discutie ca da. Un studiu international pentru lansarea unui medicament se face in zeci de tari din lume, pe zeci de mii de pacienti. Nu este dificil sa se realizeze la Braila un astfel de centru, eu personal pot sa aduc zeci de studii din astea in fiecare an si mai sunt si alti medici care pot. Asta chiar este o treaba serioasa, ea nu trebuie privita peiorativ si este chiar o sursa buna de venituri pentru spital”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-