Published On: mar, Mai 31st, 2011

“Eu mi-am dorit sa am motive sa-i iubesc pe subordonatii mei – si am!”

Share This
Tags

* declaratia ii apartine, credeti sau nu, managerul teatrului “Maria Filotti” * el este sigur ca actorii si restul personalului din institutie pot atinge “lejer” excelenta, cu ajutorul sau

Managerul teatrului “Maria Filotti”, Mircea Bodolan a inceput sa-si aprecieze la maximum trupa de actori, dar si ceilalti angajati ai institutiei. Daca in urma cu cateva saptamani, vorbea despre subodonatii sai ca unii care au senzatia ca sunt “oameni de patrimoniu” si se cred mult mai buni decat sunt in realitate, de actori cu experienta care au deficiente de dictie si impostatie pe care nu sunt dispusi sa le recunoasca si sa le remedieze, mai nou, Bodolan spune ca acestia sunt buni si foarte buni in ceea ce fac. Mai mult, el crede ca oamenii din subordine pot obtine lejer excelenta, cu ajutorul sau, pe care este mai mult decat dispus sa il ofere.

“Eu am cu colegii mei din teatru o relatie profesionala; in ceea ce priveste parte sentimentala, eu sunt sentimental, dar am spus asa: eu nu sunt orgolios, eu nu vreau sa fiu iubit, nu, nu am urmarit asta, sa ma fac iubit cu orice pret – asta fiind o figura  de stil – eu mi-am dorit sa am motive sa-si iubesc – si am. E adevarat ca sunt cativa care nu ma iubesc, dar sunt oameni in teatrul asta care nu ma iubesc si nu m-au iubit de 30 de ani, de cand am pus prima data piciorul in teatru – si ce sa le fac, astia sunt. Deocamdata, se poate lucra, vad ca ei lucreaza, fiecare isi vede de treaba lui”, a spus Bodolan astazi, intr-o conferinta de presa.

El si-a continuat “declaratia de dragoste”: “Parerea mea despre teatrul “Maria Filotti” este urmatoarea si atitudinea mea este asta: in teatrul “Maria Filotti” sunt actori buni, actori foarte buni si eu visez si imi doresc excelenta. Pentru asta mi-am propus ca eu, ca manager, sa pun la dispozitia actorilor, profesionistilor din teatru, indiferent de profesia lor, ca sunt actori, tehnicieni de scena, ca sunt maistri de lumini, de sunet, sa le pun la dispozitie toate mijoaocele de care pot dispune si le pot obtine, pentru a-si spori zi de zi capacitatea profesionala si performanta profesionala. O consider o datorie a mea si asta imi doresc, sa aiba tot, tot, tot , tot la dispozitie, atata vreme cat visez la excelenta in performanta. Asta vreau eu sa fac. Doresc asta din tot sufletul asta si nu sunt absurd, am convingerea ca este mai mult decat posibil, este chiar lejer”.

Pe de alta parte, desi la conferintele sale de presa au fost mai multi ziaristi, iar comentariile sale au fost inregistrate audio si video, Bodolan continua sa nu-si asume responsabilitatea pentru ceea ce a spus public si sa acuze o parte a presei ca i-ar fi rastalmacit declaratiile, ca sa bage zazanie intre el si angajati: “Sunt foarte convins ca au fost speculate foarte multe lucruri, rastalmaciri, mi s-au pus in gura vorbe pe care nu le-am zis, au fost interpretate ciudat si oameni cu o anume dibacie au tras oarece foloase, de asta sunt ferm convins”.

Il anuntam din nou pe Mircea Bodolan ca, in ceea ce ne priveste, pentru tot ce a scris Infobraila exista inregistrari fie video, fie doar audio, care pot fi date publicitatii in orice moment. E suficient sa spuna clar unde este minciuna sau rastalmacirea si dam publicitatii inregistrarea.

Si-l mai anuntam ca, din punctul nostru de vedere, este mult mai barbateasca si mai demna de respect o atitudine sincera, in care sa recunoasca: “Frate, m-a luat valul! A vorbit gura fara mine! Imi cer scuze celor pe care, cu voie sau fare de voie – desi a fost evident  din declaratii ca e cu voie! – i-am jignit si ii rog sa o luam de la zero! Am gresit, am inteles asta si va voi dovedi ca regret”, decat sa acuzi ziaristii ca ar fi speculat, ar fi trunchiat sau ar fi imaginat niste declaratii. Dar ma rog, fiecare cu barbatia lui…       

Comentarii

comentariu

About the Author

-