Published On: mar, Mai 31st, 2011

“Eu, in momentul asta nu am niciun fel de nemultumire!”

Share This
Tags

* la doua saptamani dupa reprosurile si criticile dure la adresa conducerii Primariei, dar si a subordonatilor din teatru, din cauza carora nu reusea sa-si puna in aplicare proiectele marete, managerul teatrului “Maria Filotii” a atins starea de pace 

Managerul teatrului “Maria Filotti”, Mircea Bodolan, a evoluat spectaculos, in rastimpul a doua- trei saptamani, de la o stare de disperare si nemultumire acuta fata de Primarie si subordonati, la o stare de pace interioara si toleranta absoluta. Transformarea a fost evidenta inca de saptamana trecuta, cand tonul managerului a coborat, iar declaratiile s-au schimbat la 180 de grade, dupa cum remarca un consilier municipal , iar astazi, la obisnuita conferinta de presa, Bodolan ne-a anuntat ca este linistit, ca Primaria si primarul “il rasfata” cu atentie si cu finantare pentru viitorul festival de teatru si ca are incredere ca totul va fi bine.

Mircea Bodolan a explicat ca, de fapt, presa, voit sau nu, a interpretat gresit sau a scos din context niste declaratii de-ale sale, dar nu a fost vorba niciodata despre nemultimiri la adresa primarului sau ale Primariei: “Nu, nu eram nemultumit de Primarie, eram nemultumit de niste lucruri pe care nu le intelegeam, pe care mi le-am explicat acum si am primit raspunsul. Lucrurile intra pe fagasul normal si eu imi vad in continuare de treaba. Eu, in momentul asta nu am niciun fel de nemultumire, eu stiu foarte clar ce a de facut, asta voi face, am sa-sa-mi urmaresc – si-mi urmaresc cu tenacitate proiectul de management, pentru ca eu nu vreau sa ma fac de ras, mi-am asumat niste obligatii sub semnatura”.

Atentionat ca nici acum nu are regulamentul de organizare si organigrama aprobata, lucruri fara de care, dupa cum spunea in urma cu cateva saptamani, nu poate lucra ca manager, Bodolan a spus, conciliant: “Asta pentru ca nu se poate intruni Consiliul Local la solicitarea mea, dar sunt sigur ca la proxima sedinta se va rezolva. De altfel, domnul primar mi-a promis prezenta domniei sale in teatru, la o noua sedinta comuna de Consiliu Artistic si Consiliu Administrativ, vrem sa discutam organigrama si asa mai departe. Este foarte adevarat ca eu am imaginat in organigrama o modalitate de a roti niste posturi, de a specula, spre exemplu, niste pensionari din teatru, dar cred eu ca acea atmosfera tensionata, bazata pe o comunicare defectuoasa intre noi a creat animozitati si nu au fost intelese foarte clar intentiile mele, adica in ce scop vreau sa fac niste externalizari sau vreau sa rotesc niste posturi si de a folosi de aceste vacantari, care se produc prin pensionarea unor colegi. Colegi de-ai nostri care ies la pensie raman in continuare in teatru, ei isi vor desfasura activitatea – asa am imaginat eu – exact ce au facut pana acum vor face si de acum inainte, numai pe baza unui alt contract, nu va mai fi contract de munca pentru perioada nedeterminata, sau pe perioada determinata, e un contract de colaborare. Si pe locurile ramase libere, prin pensionarea unui actor, eu pot sa angajez pe altcineva”.

Intrebat ce anume l-a facut sa se linisteasca in asemenea masura, managerul teatrului a explicat: “Sunt in curs de rezolvare o gramada de lucruri, care sa stinga orice nedumerire. Eu nu am facut decat sa atrag atentia ca exista o diferenta intre un director numit pe o perioada determinata sau nu, acel director are niste obligatii, iar managerul care a fost numit in urma unui concurs pe proiecte de manageriat are cu totul si cu totul alte atributii si alte responsabilitati. Si ca sa aplici aceste responsabilitati, ai nevoie de un aparat pe care eu eram disperat ca eram in imposibilitatea de a intra in posesia lui, sa spunem asa. Nu pot sa fac tamplarie fara rindea. Nu aveam rindeaua”. Atentionat ca nici acum nu are rindeaua, dar nu mai face atata caz, el a explicat: “Acum n-o am intreaga, dar va veni, toate astea necesita timp si eu sunt mai linistit pentru ca se termina aceasta stagiune si disfunctionalitatile la care ma refeream nu imi creeaza probleme pana la inceputul viitoarei stagiuni de niciun fel si in acest ragaz, eu am timp sa pregatesc repararea, inlaturarea tuturor acestor disfunctionalitati”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-