Published On: lun, Mai 23rd, 2011

Eu il “barbieream” de mult pe Bodolan!

Share This
Tags

* este comentariul presedintelui CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu * el este de parere ca Primaria trebuie sa intervina in forta si sa puna ordine in teatru * in ceea ce-l priveste, primarul a intervenit molesit si-a decis sa prelungeasca pana in toamna criza din institutia amintita

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, este uimit de inertia de care da dovada Primaria municipiului, in ceea ce priveste rezolvarea conflictului dintre angajatii si managerul teatrului “Maria Filotti”. Stancu nu intelege cum primarul Aurel Simionescu ii tolereaza managerului Bodolan atitudinile razboinice si declaratiile belicoase, mai ales ca acesta din urma contesta chiar concursul pe care l-a castigat. Seful CJ spune ca daca teatrul era in subordinea sa, Baladan era de mult pus pe liber: “De obicei, oamenii care sunt neputinciosi il cheama pe taica-sau, pe frate-sau, sa <<rezolve>> problema. Parerea mea este ca problema trebuie cautata si rezolvata in interiorul teatrului si nu din exteriorul teatrului. Primaria poate sa intervina in forta, in calitatea de finantator si sa puna ordine acolo. Eu, daca va aduceti aminte, pentru spital nu am fost de acord sa semnez nici un contract pe o perioada mai mare de un an de zile, cu toate ca legea imi permite pe patru ani. Si am explicat atunci ca nu vreau sa amanetez conducerile institutiilor din subordine, care depind de Consiliul Judetean, cu decizia lui Stancu. Intorcandu-ma la teatru, cred ca in contractul de managment scrie ca la maxim trei luni se face evaluarea, analiza si daca va constata echipa de control care o trimit acolo ca nu s-a respectat contractul de management, managerul pleaca. Deja cred ca nu este respectat contractul de management daca sunt razmeritele astea, ceva se intampla acolo; nu stiu ce se intampla si nu vreau sa ma bag in institutiile altuia. Eu va spun ca eu ii barbieream de mult pe Bodolan, nu se poate asa ceva! Ei au dat-o deja in barfa la teatru, nu e altceva acolo, eu cred ca nu este normal si ca Primaria trebuie sa intervina in forta acolo, in sensul de a discuta cu managerul, pentru respectarea contractului de managment care il are, asta trebuie facut. Trebuie vazut daca managerul si-a facut sau nu datoria, nu trebuie discutat ca a dat telefon nu stiu cine. Comentariile pe care le face managerul teatrului, ca nu stiu ce s-a intamplat la concursuri, eu cred ca il descalifica, nu il califica. Tu contesti un concurs pe care l-ai castigat; pai daca nu castigai, puteai sa spui niste lucruri pe care le-a si spus! Vezi-ti dom’le, de proiectul tau de managment, lasa barfa! Dar probabil ca acolo se intampla cum s-a intamplat, era un centru la Casa Tineretului, sus, care nu mai stiu exact cum ii spune, era Dilailai SRL, stiti prima data ce am facut, l-am desfiintat pe ala!”.

Declaratiile lui Stancu, privind faptul ca “nu trebuie discutat ca a dat telefon nu stiu cine” confirma zvonurile aparute pe piata, la momentul concursului, cum ca, de fapt, Bodolan ar fi avut un sustinator de la Bucuresti – nu spunem cine, persoana importanta din PSD.

In ceea ce-l priveste pe primarul Simionescu, acesta a decis, potrivt obieciului sau, sa nu ia masuri in forta, ci dimpotriva, sa amane termenul de transare a conflictului inca vreo cateva luni, pana in final de toamna, cand se implineste un an de mandat al managerului Mircea Bodolan. Pana atunci, atmosfera din aceasta institutie de cultura risca sa se degradeze substantial, avand in vedere faptul ca managerul pune sistematic paie pe foc, prin declaratile pe care le face.

Comentarii

comentariu

About the Author

-