Published On: joi, Mai 12th, 2011

“Decizia, din punctul meu de vedere, trebuie sa fie una participativa, a mai multor oameni”

Share This
Tags

* este parerea primarului Brailei, Aurel Simionescu, despre modul in care trebuie luate deciziile la teatrul “Maria Filotti” * edilul-sef a precizat ca inca nu a luat o decizie cu privire la modul in care se poate rezolva situatia exploziva din teatru

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, n-a luat inca nicio deczie cu privire la situatia de la teatrul “Maria Filotti” si soarta directorului acestuia, Mircea Bodolan. Edilul-sef a precizat astazi ca desi initial, stabilise ca pana pe 10 mai sa aiba loc o discutie lamuritoare cu  conducerea si actorii teatrului, pentru a se vedea daca se poate rezolva situatia exploziva din  institutie, aceasta intalnire a fost amanata: “A fost la mine domnul Bodolan zilele trecute. Am avut cu dumnealui o discutia, pleaca vineri in Bulgaria, unde este o relatie intre teatre si saptamana viitoare facem ce am discutat, acel Consiliu de Administratie, impreuna cu Consiliul Artistic si o sa avem discutia despre care am vorbit. Cat despre actori, nu as spune ca am niste semnale oficiale, dar am inteles eu ca s-a mai inmuiat supararea, sa spunem asa. Repet, oricum vreau sa avem acea discutie, pentru ca mie mi se pare corect ca dincolo de orgolii, sa avem puterea sa ne spunem supararile. Daca suntem impreuna si zicem ca este bine si cand am iesit pe usa spunem altceva, nu este in regula, nu putem sa luam masurile care ar trebui sa le luam, pentru ca daca ii asculti pe fiecare in parte, fiecare are dreptate. Pe principiul asta vreau sa purtam discutia cu totii, fata in fata, sa ne spunem care sunt problemele si sa vedem despre ce este vorba.

Sunt si lucruri pe eu i le-am spus domnului Bodolan, lucruri despre care nici eu cred ca sunt foarte OK, din punct de vedere al comportamentului si din punct de vedere al deciziilor. Este adevarat ca fiecare, cand este primul pe piramida ierarhiei, are niste responsabilitati, dar deciziile sunt luate pentru un colectiv si pana la urma colectivul intreg se bucura sau sufera daca deciziile sunt mai putin bune si atunci tot colectivul trebuie responsabilizat si adus la discutie. De asemenea, cand institutia respectiva este una care se adreseaza unui public larg, cum este teatrul,  e si aici de discutat in ce masura deciziile unuia sau unora, daca este vorba de un Consiliu, sunt agreate de cei multi. Pe toti e greu sa ii multumesti, dar oricum, decizia, din punctul meu de vedere, trebuie sa fie una participativa, a mai multor oameni”.

Amintim ca primarul municipiului a declarat intr-o conferinta de presa, in urma cu circa trei saptamani, ca nu va ezita sa-i ceara demisia de onoare lui Bodolan, daca acesta nu-si schimba atitudinea “colerica” fara de subordonati si nu renunta la anumite metehne.

Comentarii

comentariu

About the Author

-