Published On: lun, Mai 16th, 2011

“Daca mi se imbolnaveste un actor, nu mai pot juca niciun spectacol!”

Share This
Tags

* o spune managerul teatrului “Maria Filotti”, Mircea Bodolan * acesta declara ca la ora actuala, institutia are acum doar 17 actori, dintr-un necesar de 40

Managerul teatrului “Maria Filotti”,  Mircea Bodolan, se plange ca are un numar mult prea mic de actori, fata de necesarul unei institutii de acest gen si ca daca unul dintre actori se imbolnaveste, este data peste cap intreaga stagiune. In plus, Bodolan spune ca nu este ajutat sa faca angajari macar pentru o parte dintre posturile vacante, care sunt absolut indispensabile unei activitati teatrale decente: “Au ramas niste posturi vacante, da, nu mai sunt oameni angajati acolo, da? Pai nu-i nimic, ca omul ala a plecat acum o saptamana doua – nu moare teatrul, daca isi angajeaza pe altcineva pe postul ala. Dar functia aia nu poate disparea din teatru, ca e plaman, fara plaman, la revedere! Deci nu poate sa existe un teatru fara secretar literar! N-a interesat pe nimeni. Nu e nimeni angajat pe postul de secretar literar? Nu! L-a ras din schema! “Domnule, dar imi trebuie secretar literar!”, “Asta e, ne pare rau!”, “Pai nu se poate fara!”, “Pai si ce sa facem?”,

“Pai dati-mi un post de secretar literar!”, “Daca risti sa te omoare astia cu pietre pe strada, eu iau din alta parte si iti dau tie!”. Pentru ca pe toata Primaria sunt 700 de posturi, ca sa-mi dea mine, trebuie sa ia din alta parte, sa bage pe altul in somaj, sa-i lase pe aia mai putini. Ca sa poate functiona teatrul asta la ce si-a propus, ar trebui sa aiba un numar minim de 40 de actori. De ce? Ca sa nu ne trezim cu situatii cum s-a intamplat dupa nenorocirea cu Cornel Cimpoaie, care juca in 5- 6 spectacole si dupa… nimic! Totul mort! Odata cu Cornel Cimpoaie a murit si stagiunea, pentru ca spectacolul ala nu se mai putea juca, ala nu se mai putea  juca, ala nu se mai putea juca.

Situatia aceea a tras un mare semnal de alarma, eu nu pot sa-mi protejez angajatii. Spun unii ca oamenii nu fac nimic, ca nu dau cu saptamanile pe la teatru. Nu, se poate intampla sa nu vina 8-9 zile, dar cand vin, muncesc cat pentru 6 ani, pentru ca se lucreaza in salturi si aceiasi actori joaca in toate spectacolele. Daca a racit unul, nu mai am ce sa joc, pentru ca ei sunt mai putin de jumatate fata de minimul necesar, sunt 19, din care doua fete in concediu postnatal. Sunt 17 actori. Dar la asta nu se mai gandeste nimeni”.

Cu toate ca asa stau lucrurile, uite ca am scos pana acum 3 premiere, folosind un numar minimal de colaboratori si urmeaza altele.

Comentarii

comentariu

About the Author

-