Published On: Soare, Mai 15th, 2011

“Asteptam reactia brailenilor, privind revenirea Pietei Concordia la domeniul public”

Share This
Tags

* presedintele Consiliului Judetean Braila spune ca a lansat pe piata ideea readucerii Pietei Concordia la domeniul public, pentru a vedea reactia cetatenilor * el este sigur ca unele persoane, cu interese in zona, sunt extrem de nemultumite de aceasta idee, insa spune ca are semnale ca si mai multe sunt nemultumite de actuala stare de fapt, in care Concordia este impartita intre privati

Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, spune ca deocamdata nu s-au facut niciun fel de demersuri pentru recuperarea Pietei Concordia la domeniul public, pentru ca inca nu este posibil acest lucru. Atat el, cat si Primaria, astepta sa se finalizeze procesele pentru stabilirea proprietarilor a doua bucati de teren din zona, dupa care municipalitatea va incerca sa convinga proprietarii tuturor celor patru suprafete sa vanda. Stancu spune ca a lansat ideea readucerii Pietei in domeniul public din timp, pentru a vedea daca brailenii isi doresc asta, sau nu: “Noi am aruncat pe piata aceasta idee, ca sa vedem care este “starea natiunii”. Este discutia pe care am avut-o cu domnul primar, apoi am vorbit cu colegii din cele trei colegii si suntem in faza de tatonare, ca sa vedem reactia cetatenilor, daca ei cred ca este bine sa facem acest lucru sau nu, pentru ca noi suntem varful de lance al celor care baga voturile in urna. Daca proprietarii nu vor sa vanda, cu exproprierea pentru utilitate publica cred ca nu va fi nicio problema, din punctul meu de vedere”.

Stancu este sigur ca proiectul exproprierii va nemultumi anumite persoane, insa spune ca important este sa multumeasca cetatenii care isi fac piata acolo: “Noi nu facem lucruri pentru anumite persoane, noi facem pentru interesul brailenilor. Eu stiu subiectul asta si probabil ca sunt nemultumiti foarte multi, dar cei mai multi nemultumiti sunt cetatenii, la ora actuala”.

Intrebat daca nu se pot incepe procedurile de expropriere pentru bucatile de teren din Piata Concordiei pentru care se stiu deja proprietarii si cand se vor finaliza procesele pentru cealalte doua bucati de teren, sa se actioneze si acolo, primarul Aurel Simionescu a explicat: “Nu se poate face asa. Procedura este una greoaie, nu este deloc simpla. Noi avem o experienta cu exproprieri pentru cu podul peste Dunare si cu Canalul Colector si va spun ca si astazi, nici dupa 12 ani, cati au trecut de atunci, nu este terminata procedura la Canalul Colector, mai sunt cateva persoane care nu vor sa vanda”.

Si presedintele Stancu este de parere ca nu se poate face exproprierea pe bucati: “Pana nu ai hotarari definitive si irevocabile in procesele privind celalalte bucati de teren, nu poti sa declansezi exproprierea pentru utilitate publica. Cand declansezi procedura, o faci pentru toate bucatile de teren de acolo. Dar oricum, pozitia noastra este ferma, in aceasta problema. Daca nu aveam o pozitie ferma, nu o exprimam. Dvs credeti ca atunci cand am deschis gura, nu stiam cati nemultumiti vor fi si cati dusmani in plus voi avea? Eu eram destul de constient, dar cand iti asumi sa ocupi un scaun pe o functie publica destul de importanta, atunci trebuie sa accepti ca poti sa fi si laudat si injurat”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-