Published On: lun, Mai 16th, 2011

“Am devenit ridicoli in momentul in care am votat in Consiliul Local”

Share This
Tags

* consilierul Doru Damian recunoaste sa suma platita de Closca pentru folosirea infrastructurii din Piata Concordiei este ridicol de mica

Consilierul municipal PSD Doru Damian admite ca suma pe care o plateste de proprietarul privat al sectorului de legume-fructe din Piata Concordia pentru utilizarea infrastructurii municipalitatii este ridicol de mica. Mai mult, Damian spune ca aproband suma respectiva, consilierii se pun ei insisi intr-o situatie ridicola. Consilierul PSD crede insa ca pana a urma, problema nu  se rezolva prin marirea chiriei, ci prin readucerea Pietei Concordia la domeniul public: “Intelegem nemultumirea oamenilor; si noi suntem nemultumiti, Consiliul Local a fost pus la colt. Asta nu inseamna insa ca daca cineva are proprietatea acolo, in Piata Concordia, poate sa se joace cum vrea cu ea. De asta si domnul presedinte al Consiliului Judetean tine foarte tare si noi suntem de acord cu expropierea terenului pentru utilitate publica, pentru ca nu este normal ca pentru copertina si infrastructura respectiva, sa se plateasca numai sase milioane de lei vechi pe luna. Este ridicol si am devenit si noi ridicoli in momentul in care am votat asta, in Consiliul Local, dar asta a fost situatia, nu am avut nici o posibilitate sa facem altfel. La finele anului se va renegocia acest contract, pana cand vom avea posibilitatea de a prelua acest teren din nou la domeniul public, fie prin expropriere, fie printr-o cale care o vad eu mai normala, negocierea, care este si mai rapida, daca se dovedesc de bun simt ambele parti. Noi vom fi de bun simt cu certitudine. Daca proprietarii ne vor cere sume foarte mari, nerealiste, cu certitudine municipalitatea nu va avea bani sa le plateasca, insa trebuie luata in discutie si aceasta varianta, negocierea”.

Intrebat daca nu este posibil ca pentru bunurile municipalitatii folosite de proprietarul privat, in Piata Concordia, CLM sa solicite o chirie mai mare incepand chiar de luna viitoare, sau de peste doua luni, nu abia de anul viitor, Damian a  raspuns: “Suma se poate renegocia oricand, problema este ca daca el, ca proprietar, nu isi exprima acordul, degeaba negociem. Noi ne-am gandit si sa luam masuri radicale. Dupa ce am avut discutia la Consiliul Local, eu am fost in Piata Concordia, pentru ca eu acolo imi fac cumparaturile si am discutat cu oamenii. Daca am fi luat de acolo copertina, spre exemplu, prima data ar fi fost afectati oamenii care acolo, cei care isi castiga existenta vanzand la tarabe si cumparatorii. Copertina putem sa o luam si maine, ca e a noastra, insa nu am rezolva nimic”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-