Published On: Soare, Apr 10th, 2011

Visinel Ganea a fost angajat la ADS pe criterii politice

Share This
Tags

* o recunoaste chiar seful lui politic, presedintele UNPR Braila, Constantin Cibu * acesta nu stia nici macar de meserie de baza are Ganea si daca aceasta are vreo legatura cu activitatea de la Agentia Domeniilor Statului

Senatorul UNPR de Braila, Constantin Cibu, continua seria declaratiilor socante prin sinceritate pe care le face in fata ziaristilor. Dupa ce, in urma cu cateva saptamani, a facut furori in presa nationala inregistrarea video a Infobraila in care Cibu recunostea ca a primit bani de la Guvern, in calitate de parlamentar, pentru judetul Braila, ca sa voteze impotriva la motiunea de cenzura, mai nou, acesta a admis, deschis, ca si-a plantat un om la Agentia Domeniilor Statului (ADS), pe criterii strict politice. Cibu a fost chiar suprins de faptul ca ziaristii se mira ca el spune un adevar valabil de ani de zile: acela ca se pun oamenii pe posturi pentru ca sunt membri de partid, fara nicio legatura cu competenta lor profesionala.

Declaratia il viza pe colegul sau Visinel Ganea, instalat recent intr-un post de sef la ADS. Cibu nici macar nu stia ce meserie are Ganea, care este profesia sa de baza si daca aceasta are vreo legatura cu ADS-ul, dar aceste lucruri erau ultimele care il interesau, cand l-a nominalizat pentru functia respectiva. Senatorul a explicat ca, de fapt, Ganea nu e director, e un fel de sef de birou, fiind ca atata a mai ramas din ASD Braila: “ADS-ul Braila nu mai are director, are un birou format din patru insi, datorita reorganizarii in Ministerul Agriculturii. Visinel este incadrat ca inspector la birou, la ADS. El a fost angajat la Bucuresti si detasat aici la, la ADS Braila, de luna asta”.

Intrebat ce competente profesionale l-au recomandat pe subalternul sau politic pentru functia de la ADS, Cibu a declarat intai ca niciuna, de vreme ca Ganea este specialist in gaze ( asta a aflat-o dupa ce i-au soptit colaboratorii de la partid, de fata cu presa), dupa care a aflat cu uimire ca, de fapt, este economist. Dupa cum se vede, pentru Cibu, Visinel putea sa fie si ginecolog, ca tot era propunerea ideala pentru ADS…   

“E inginer de-asta cu gazele, mi se pare. Nu are nici o legatura specializarea lui cu ADS-ul”, a spus initial. Dupa alte soapte, Cibu s-a repliat: “El  este economist, cica. Da, recunosc ca s-a angajat pe criterii politice. De ce ti se pare tie o noutate treaba asta: c-a fost angajat pe criterii politice? E anormala in ziua de astazi o asemenea situatie?”.

Intrebat daca si acest post este o forma de plata a PDL-ului pentru serviciile aduse de UNPR, Cibu a raspuns: “Nu, de ce sa fie o plata?  De ce sa fie o plata neaparat? Nu e nici rasplata. Da, mi s-au oferit, pentru UNPR Braila, niste deconcentrate, printre care si ADS, dar ADS-ul, vorba aia, nu mai e un serviciu deconcentrat, e un birou oarecare. In afara de asta, nu am mai obtinut niciun post de deconcentrat acum, in curand”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-