Published On: vin, Apr 8th, 2011

Uite Judecatoria Insuratei, nu e Judecatoria Insuratei!

Share This
Tags

* dupa ce deputatii au scos de pe lista judecatoriilor ce urmeaza a fi desfiintate pe cea de la Insuratei, senatorilor le-a fost prezentata tot lista ajunsa initial in Parlament, ce cuprinde Insurateiul

Deputatul PSD de Braila Cristian Rizea este nemultumit de faptul ca lupta pentru mentinerea in functiune a Judecatoriei Insuratei pare o munca de Sisif. Dupa ce in Camera Deputatilor s-a inregistrat un prim succes si s-a aprobat scoaterea de pe lista judecatoriilor ce urmeaza a fi desfiintate pe cea din Insuratei, cand proiectul de act normativ a trecut la Senat, lista era tot cea initiala. “In martie a fost luat in discutie acest proiect de act normativ la Comisia Juridica, la Senat. Reprezentantii Minsterului Justitiei, prezenti la dezbatere, au venit din nou cu lista initiala, unde erau toate judecatoriile propuse pentru a fi desfiintate, cele 24, iar colegii mei de la Comisia Juridica au cerut explicatii si au cerut ca saptamana viitoare reprezentantii Ministerului Justitiei sa vina cu date suplimentare si argumente, de ce isi mentin aceste pozitii de desfiintare a tuturor celor  24 judecatorii. Indiferent de rezultatul care va fi in Comisie, inteleg ca cel mai devreme poate ajunge in plenul Senatului acest proiect de lege de desfiintarea acestor judecatorii peste doua saptamani, unde sper totusi in buna credinta a doi, trei senatori din arcul guvernamental, pentru ca nu este normal ceea ce se intampla.

Am vazut si declaratia domnului senator Cibu azi, in care domnia sa promite, ca, indiferent de decizia care se va lua la partidul din care face parte, la UNPR, dansul va vota ca aceasta Judecatorie sa nu fie desfiintata. In primul rand domnia sa are datoria morala, daca vreti, pentru ca a ajuns senator in Parlamentul Romaniei si cu voturile cetatenilor din Colegiul 5; are datoria morala, repet, ca sa voteze ca Judecatoria Insuratei sa nu fie desfiintata. Noi, in Camera Deputatilor, ne-am facut datoria, ati vazut, dar, din pacate, mai atarna de aceasta decizie care va fi luata cel mai devreme in doua saptamani in plenul Senatului Romaniei”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-