Published On: mie, Apr 6th, 2011

Titiule, nu lasa frustrarile sa te orbeasca!

Share This
Tags

Chiar daca uneori ne enerveaza prin atitudinile jignitoare si modul provocator in care pune problema in relatiile cu presa, nu putem sa ne impiedicam ca alteori, sa ne fie mila de Constantin Dumitriu, presedintele PDL Braila. Noi intelegem ca e frustrant pentru un marre barbat politic, cum se considera el, sa fie atat de mic de stat si sa fie poreclit, printre altele, “Piticu” – ca am inteles ca, in junete, a avut si aceasta porecla – , intelegem ca este frustrant ca, pe langa faptul ca esti mic, sa fii si negru – desi, daca ne intrebati pe noi, asta chiar nu este o problema -  si sa fii alintat “Mauru”, sau sa fii ironizat “Titiu Tuciuriu”, intelegem ca e greu pentru cel care se da unul dintre putinii oameni politici verticali si fermi din Braila sa se afle ca a fost poreclit in copilarie “Titi Mincinosu”, intelegem ca e greu pentru un Neghinita sa impuna respect in fata interlocutorilor, dar pentru unul care nu pierde nicio ocazie sa se dea mare sahist national, sincer, avem anumite pretentii! Fiindca Neghinita se mandreste ca desi e mic la stat, e mare la sfat…

Nu stim cum s-a manifestat ca politician la Galati, orasul in care locuieste, stim doar ca la Braila a inceput cu stangul relatia cu presa si dintr-o incapatanare pe care nu i-o putem intelege, se scufunda singur din lac in put. N-o sa repetam zicerea potrivit careia “nimeni nu poate castiga un razboi cu presa”, dar o sa-i spunem ca a declansat singur un razboi cu o parte a presei locale, aia la care nu poate veni cu interviurile facute dinainte, cu intrebari si raspunsuri, numai bune de semnat si bagat in pagina.

A inceput cu avertismentul ca ne inregistreaza audio la conferintele de presa, asa, ca sa fie clar ca daca indraznim sa scriem altceva decat zice el, am incurcat-o, ca are dovezi impotriva noastra. Vax! A continuat cu ideea inutilelor acreditari, ca si cum a decis el sa puna ordine intre ziaristii din Braila, ne-a prezentat un text conceput intr-un mod jignitor la adresa celor in cauza, in care eram avertizati din start ca s-ar putea sa nu primim acreditarea. Cand unii jurnalisti, deranjati de modul in care a fost facuta solicitarea, l-au refuzat, o parte dintre ei i-au explicat in public, dar si in privat, ca este o aberatie sa insiste pe niste acreditari stupide. Si-a facut un scop in viata din a le obtine cu forta, ca sa dovedeasca nu stim cui ca daca el vrea ca ziaristii sa-i ceara acreditare, ii face sa ceara. A facut presiuni si reclamatii si a tinut sa se laude intr-o conferinta de presa ca a obtinut toate cererile de acreditare. Se bucura atat de mult sa-si trambiteze public victoria, ca ne-a emotionat… A castigat o batalie cu presa! Bravo, Patratel! Numai ca marele sahist nu a calculat cateva mutari inainte, ca sa vada daca nu cumva va plati prea scump aceasta victorie impotriva ziaristilor, pe care si-i ridica singur in cap.

A  continuat cu o noua mutare dezastruoasa in planul relatiilor cu presa: in premiera pe tara, si-a pus un om care sa-i filmeze in conferintele de presa, ostentativ, pe ziaristii care pun intrebari. O metoda de intimidare, pentru unul care ii pune la punct pe jurnalisti cu expresia “masurati-va cuvintele!” si declara “calomnie” faptul ca i se spune ca ar cunoaste mai bine situatia din Galati, decat pe cea din Braila, pentru ca a fost viceprimar de Galati? Noi asa am interpretat-o. Dat fiind ca are antecedente in reclamatii contra jurnalistilor, unii dintre noi banuim ca in acest scop vrea sa foloseasca si inregistrarile video. Numai ca Titiule Filmagiule, iar n-ai calculat cateva mutari inainte, ca sa vezi daca merita sa provoci din nou ziaristii! De intrebari nu scapi, chiar daca ne filmezi, fiindca pe unii dintre noi nu ne intimidezi!

Neghinita, nu poti sa ai pretentia sa fii respectat, cand ai tendinta obsesiva sa-i calci in picioare pe cei care nu au atitudine de pupicuristi! Nu poti sa te intrebi ce au ziaristii cu tine, cand tu esti cel care ii provoci sistematic! Asa ca daca tot te crezi Ganditorul de la Hamangia, lasa orgoliul deoparte si gandeste-te mai bine la strategia de imagine pe care o adopti, fiindca este complet distructiva pentru propria persoana! Actiunile in forta pe care le faci aduc dupa sine reactii in forta, iar daca nu poti accepta criticile, te sfatuim sa te retragi din politica, pentru ca n-o sa mai apuci sa candidezi in 2012, fiindca te vei ineca in propria fiere!

Comentarii

comentariu

About the Author

-