Published On: mie, Apr 27th, 2011

Suma totala alocata „inverzirii” Brailei este, in 2011, de circa 30 milioane lei

Share This
Tags

* este declaratia primarului municipiului, Aurel Simionescu

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, este mandru sa anunte ca anul acesta are in vedere o serie de proiecte de amploare pentru imbunatatirea aspectelor legate de Mediu, la nivelul municipiului. El vizeaza, spre exemplu, amenajarea unui parc in cartierul Lacu Dulce,  reabilitarea  zonei cu fantani cinetice de pe esplanada Dunarii, dar si a parcului Monument.

“In ceea ce priveste infrastructura de mediu, pentru atingerea tintei de 20 metri patrati de spatiu verde pe cap de locuitor, in anul 2010, s-a semnat contractul de finantare pentru infiintarea unui parc in cartierul Lacu Dulce pe o suprafata de 4 hectare, pe care vor fi amenajate zone de agrement si relaxare. Acest parc beneficiaza de o finantare de 2.000.000 lei prin Fondul de Mediu. S-a avut in vedere, de asemenea si innoirea aspectului pe platoul din Piata Independentei realizand o tinuta arhitectonica moderna a acestui spatiu civic, reabilitarea zonei cu fantani cinetice de pe esplanada Dunarii dar si modernizarea Parcului Monument. Suma totala alocata „inverzirii” orasului este de 29.152.361 lei, constituiti din finantari de la Bugetul de stat, Bugetul Comisiei Europene si Bugetul local astfel: * Reabilitare pasaj pietonal Platou Piata Independentei, in suma de 4.351.944 lei * Reabilitare zona promenada intre Calea Calarasilor si Faleza Dunarii, in suma de 13.360.417 lei * Reabilitare si modernizare Parc Monument, in suma de 7.440.000 lei.

Totodata, am initiat un proiect pilot pentru utilizarea resurselor neconventionale de producere a energiei, proiect ce va fi multiplicat la nivelul mai multor locatii. Proiectul pilot se va implementa la caminul de persoane varstnice din Lacu Sarat si este finantat in suma de 1.973.942,25 lei din bugetul Ministerului Mediului prin Fondul de Mediu”, a anuntat edilul-sef.

Comentarii

comentariu

About the Author

-