Published On: lun, Apr 18th, 2011

Stancu sustine solutia amnistiei fiscale

Share This
Tags

* presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, este d eparere ca in acest fel, ar veni in tara sume semnificative

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, sustine ideea amnistiei fiscale, ca o posibilitate de a aduce in bancile din tara fonduri susbtantiale.

“Eu am vorbit de multe ori despre amnistie fiscala. Amnistia fiscala este unul dintre subiectele care ar trebui abordate de Romania, in situatia in care se afla. Foarte multi romani au bani peste hotare si ar putea, in aceste conditii, ale amnistiei fiscale, sa-si aduca banii, sa plateasca impozitul pe care-l stabileste statul roman si sa ii aduca in doua banci: in Eximbank si in CEC, pentru a fi capitalizate. S-a vorbit ca ii dam CEC-ul 10 miliarde, ca sa faca nu stiu ce, dar nu i-am dat nimic. Am bagat banii numai in consum, dar ca sa alimentezi consumul trebuie sa produci.

Discutam de multe ori despre legea comasarii terenurilor agricole. Da-i aluia care are peste 100 de ha subventii, du-te la Bruxelles, bate-te cu aia, obtine subventii pentru utilaje agicole eventual, garanteaza-i, ca sa poata sa faca productie! Noi nu mai facem productie. Oriunde va duceti, sunt fasii de pamant  de cativa metri, una e mai mare decat alta, ce productie sa faci pe aia?! Cinci cepe!”, a declarat Stancu.

Precizam ca, potrivit estimarilor unor specialisti, peste zece miliarde de euro sunt detinute de cetatenii romani in banci si offshore-uri din intreaga lume. Pentru ca sunt bani „negri”, obtinuti pe cai nu tocmai legale, ei nu pot fi cheltuiti dupa bunul plac de catre proprietarii lor, de teama organismelor internationale care urmaresc si verifica operatiunile bancare realizate dinspre si catre paradisurile fiscale. Introducerea acestora in circuitul legal, printr-o amnistie fiscala, este considerata de mai multi politicieni, din toate partidele, ca fiind, in actualul context, una dintre masurile pe care Guvernul le are la indemana pentru a repune economia in miscare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-