Published On: mar, Apr 5th, 2011

Sondaj CURS: USL se distanteaza masiv de PDL

Share This
Tags

La intrebarea “Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul Romaniei si următoarele partide si aliante politice s-ar inscrie in competitie, cu candidatii cărui partid sau aliantă politică ati vota”, 59% din cei care au participat la sondaj au ales USL, 17% PDL, 8% ar vota cu Partidul Poporului, 5% cu UDMR, 5% - PRM, 2% ar alege UNPR, 1 % PNTCD si tot 1% PNG-CD. Doar 2% din cei intervievati ar vota cu alte partide sau cu candidati independenti. In total esantion, 69% au exprimat o optiune, iar 31% nu sunt hotărati, nu răspund sau nu votează.

Potrivit sondajului dat recent publicitatii, in cadrul USL 57% din cei intervievati sustin PSD, 36% ar alege PNL si 3% PC. 4% din respondenti nu stiu sau nu răspund.

Sondajul mai arată că USL este perceput de 68% dintre respondenti drept castigător al viitoarelor alegeri generale.

Candidatii PSD si PDL se află pe primele două locuri in competitia pentru functiile de primar la viitoarele alegeri locale, relevă sondajul CURS transmis luni Agerpres.

In perioada 10-28 martie 2011, CURS a realizat un sondaj de opinie de tip omnibus, pe un esantion de 1.104 respondenti adulti, reprezentativ la nivel national. Marja teoretică de eroare la nivelul intregului esantion este de +/-2,95% la un nivel de incredere de 95%.

Comentarii

comentariu

About the Author

-